«Життя продовжується, і ніколи не пізно почати щось нове»: чоловік з Чернігівщини почав робити печі-буржуйки

За інформацією: Суспільне Чернігів.

ФОТО: Суспільне Чернігів

Антон Ковальов і Роман Петрук у гаражі відкрили власну справу – роблять печі-буржуйки. Чоловіки живуть у Киїнці на Чернігівщині. Їхні будинки потрапили під обстріли російської армії. Антон отримав поранення, а пізніше втратив роботу. Тому вирішив зайнятися новою справою. Чоловіки кажуть, що замовлень стільки, що працювати доводиться майже без вихідних.

Антону Ковальову 38 років. До повномасштабного вторгнення працював товарним аналітиком. Після звільнення з роботи випадково знайшов себе в іншій справі.

"Мій робочий інструмент завжди був Exel, програми для аналітики, якось з залізом не працював взагалі. Болгарку використовував, коли лише загубив ключ від сараю, і відпиляти замок, а так в руках не тримав".

Антон Ковальов. ФОТО: Суспільне Чернігів

28 лютого Антон потрапив під обстріл на подвір’ї свого будинку та отримав травми. Його будинок повністю зруйнований.

"Відкривав ворота, а потім гучний звук і небо під ногами. Зробили операцію на вухах, дістали уламки з ноги, і вставили металеву пластину, зібрали мені руку. І вона тепер працює. Бо я навіть ложкою до рота не попадав, була перебита".

Зруйновані авто та будинок Антона. ФОТО: Суспільне Чернігів

Чоловік розповів, що шукав буржуйку для себе, але ціни на ринку його не влаштовували. Тоді вирішив звернутися до сусіда. Разом з Романом вони розділили роботу. Одна буржуйка складається з 40-ка деталей, які хлопці вимірюють, ріжуть і зварюють.

"Кладемо листи і Антон тут вже за розмірами ріже, я здебільшого чи під гаражем, чи у воротах займаюся зварюванням", – каже Роман.

Роман Петрук. ФОТО: Суспільне Чернігів

Першу буржуйку, яку зварили чоловіки, віддали теробороні. Замовлень багато, тому собі до тепер зварити не встигають.

Чоловіки вимовляють печі-буржуйки. ФОТО: Суспільне Чернігів

За місяць Антон і Роман виготовили 23 буржуйки. Якщо без перерв, то встигають зробити й дві за день. Зберігають їх у колишньому свинарнику, обстріляному росіянами.

"Життя продовжується, і ніколи не пізно почати щось нове, освоїти нову спеціальність. Знайти щось корисне для себе і для людей", – каже Антон.

Детальніше дивіться у сюжеті:

Новости Украины