Чернігів відвідали голова Верховної Ради України та президентка Національних зборів Франції

За інформацією: Суспільне Чернігів.

ФОТО: Суспільне Чернігів

Відвідали модульне містечко та зруйнований російською авіацією кардіоцентр: до Чернігова приїхали голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук та президентка Національних зборів Франції Яель Брон-Піве.

Спершу французька делегація відвідала Новоселівку, яку під час спроб взяти Чернігів майже повністю зруйнували російські війська. У тимчасовому модульному містечку спілкувалися з місцевими жителями.

"Колеги наші хочуть зрозуміти, яку допомогу потрібно надати Україні для того, щоб все-таки ми якомога швидше не тільки прискорили нашу спільну перемогу, але й здобули ті умови гідні, яких ми заслуговуємо, а вони це обов’язково зроблять після того, як всю нечисть з України вичистимо", — каже Руслан Стефанчук.

Другою зупинкою був зруйнований внаслідок авіабомбардування 3 березня обласний кардіологічний диспансер. Тут, за словами гендиректора Чернігівської обласної лікарні Андрія Жиденка, планують зробити перший в регіоні центр реабілітації.

"І шість мін за корпусом впали. Як сказали нам спеціалісти, це були касетні заряди".

За словами президентки Національних зборів Франції Яель Брон-Піве, сьогодні з порту Марселя має вийти судно із гуманітарною допомогою. Серед іншого воно завантажене і будівельними матеріалами, потрібними для відбудови пошкоджених домівок та інфраструктури.

Жительки Новоселівки. ФОТО: Суспільне Чернігів

Начальник ОВА В'ячеслав Чаус зазначив, що на цьому кораблі має бути складові для ремонту шістьох мостів на Чернігівщині.

"Французька Республіка взяла під опіку Чернігівську область. І ми разом з головою адміністрації продемонстрували те, що сьогодні тут залишилося після Росії. Для того, щоб це все побачили на власні очі", — каже Стефанчук.

Президентка Національних зборів Франції зазначила, що 3 вересня відкривається їхня перша сесія, і вона відкриється з дебатами про Україну.

"Звичайно, на цій сесії ми будемо розповідати те, що тут побачили, що почули. Ми будемо розповідати від вашого імені. Для нас дуже важливо підтримувати Україну, ми беззастережно поруч з вами. Бо Україна захищає наші спільні цінності та наше спільне майбутнє".

Детальніше дивіться у відео:

Новости Украины