Кам’янський граншлак йде на експорт

Про це повідомили на Каметсталі.
«Металургійна продукція – економічна опора України. Та навіть вторинне виробництво може принести додатковий прибуток підприємству. Каметсталь відвантажила партію доменного гранульованого шлаку міжнародним споживачам у кількості 19 000 тонн.
Понад 285 вагонів залізницею вже дісталися пункту призначення біля Польщі. Граншлак раніше вже відправляли за кордон, проте через воєнні дії, постачання довелося припинити. Осенью ситуація з логістикою покращилася, тож тепер підприємство має надію налагодити стабільний процес продажу гранульованого шлаку країнам Європи.
Граншлак отримують у результаті швидкого охолодження вогнерідних доменних шлаків у наповненому водою гранбасейні. Далі – на склад, звідки за допомогою спецтехніки доправляється під кранову естакаду, де і вантажитиметься у напіввагоні для подальшого транспортування.
Гранульований шлак застосовується, зокрема, як заповнювач для цементних та асфальтових бетонів, безклінкерних в’яжучих, шлаколужних бетонів, мінеральної вати, в гідротехнічному, сільському, дорожньому будівництві, при будівництві промислових, громадських та житлових будівель тощо», — йдеться у повідомленні.

Джерело

Новости Украины