KG Mobility представив електричний кросовер Torres EVX

Корейська компанія SsangYong, нещодавно перейменована на KG Mobility, представила на «домашньому» автошоу в Сеулі електричну версію кросовера SsangYong Torres EVX.

Про це повідомляє пресслужба виробника. Новинка стала однією із перших моделей компанії після переходу під контроль холдингу KG. Кросовер буде запропонований із переднім приводом та розташованим у передній частині електромотором потужністю 150 кВт (204 к.с.). Живлення для нього забезпечує літій-залізо-фосфатна батарея місткістю 73,4 кВтг, що поставляється китайською компанією BYD. З її допомогою кросовер здатний долати до 500 км.

Електрична версія Torres EVX стане потужнішою модифікацією, ніж кросовер Torres, оснащений традиційним ДВС. Модель оснащується 1,5-літровим турбованим бензиновим двигуном T-GDI, який розвиває потужність 170 к.с. Окрім того, версія з ДВС пропонується не тільки в монопривідному виконанні, але й із повнопривідною трансмісією.

За своїми габаритами новинка розташувалася на сходинку вище за модель Korrando. Довжина машини досягає 4715 мм, ширина – 1890 мм і висота – 1725 мм, що робить її трохи більшою ніж Nissan Rogue/X-Trail. Зовні Torres EVX відрізняється від Torres із ДВС новим дизайном передньої частини з вузькими світлодіодними фарами, підсвічуванням облицювання радіатора та іншим бампером. Також автомобіль отримав нові 20-дюймові колісні диски та світлодіодні задні ліхтарі з унікальною графікою.

У салоні розташований цифровий кокпіт із двома 12,3-дюймовими екранами в загальному корпусі. Для обробки використовується штучна шкіра та вставки з дерева на панелі приладів та центральної консолі. Автомобіль розрахований на водія та чотирьох пасажирів, а місткий багажник має об’єм 839 літрів. Як опція пропонується панорамний дах.

Torres EVX буде доступний у двох комплектаціях – E5 за $37 918 та E7, яка обійдеться у $39 833. Однак з урахуванням державної субсидії на електромобілі реальна вартість новинки для споживача стартуватиме від $22 978, що приблизно на $2400 дорожче, ніж Torres із ДВС.

KG Mobility планує запропонувати Torres EVX не лише на домашньому ринку, а й у країнах Європи, де новинка очікується у другій половині цього року.

Як повідомляв раніше OBOZREVATEL, SsangYong представив новий позашляховик Torres.

Джерело

Новости Украины