Кіровоградщина: прокуратура перевірила спецустанову соціальної реабілітації для підлітків

Ювенальним прокурором Петрівського відділу Олександрійської місцевої прокуратури проведено комплексну перевірку в діяльності Макіївського професійного училища соціальної реабілітації ім. А.С. Макаренка.

Такі перевірки ювенальні прокурори Кіровоградщини проводять двічі на рік, із залученням фахівців. За результатами виїзду виявлено певні порушення законодавства на усунення яких прокурором вказано адміністрації установи. Зокрема, виявлені порушення з питань додержання законодавства про охорону праці,  щодо порядку ведення особових справ підопічних та ряд інших порушень. Поза увагою адміністрації училища залишилося також питання проходження вихованцями училища медогляду.
За результатами проведеної комплексної перевірки на усунення виявлених порушень на адресу керівництва Макіївського професійного училища соціальної реабілітації ім. А.С. Макаренка  місцевою прокуратурою 06.07.2020 внесено вказівку.
           Довідково: Макіївське професійне училище соціальної реабілітації ім. А.С. Макаренка —  спеціальна навчально виховна установа для дітей віком 14-18 років, які скоїли суспільно-небезпечні діяння. До установи вихованці потрапляють на підставі ухвали суду із максимальним строком перебування до 3 років. Установа переведена на територію Кіровоградської області на підставі наказу МОН у 2014 році. Наразі в установі перебуває 6 хлопців.

Источник

Новости Украины