Китайський бренд Zeekr презентував стильний кросовер

Компанія Zeekr, що входить до багатонаціонального холдингу Geely, представила новинку. Компактний електричний кросовер Х побудований на модульній архітектурі Geely SEA, яка використовується, зокрема, на новому кросовері Smart #1.

Про це повідомляє пресслужба виробника. Бренду Zeekr у холдингу відводиться роль виробника преміальних електромобілів. Zeekr X доповнить чинний модельний ряд компанії, представлений універсалом 001 та мінівеном 009.

Над створенням вигляду моделі працював колектив фірмового дизайн-центру у шведському Гетеборзі. Зовнішність новинки виконана в стилі хай-тек і перегукується з дизайном автівок спорідненого бренду Lynk & Co.

Автомобіль отримав виразну світлодіодну оптику, «глуху» передню панель, короткий виразний капот і вузькі Г-подібні повітрозабірники у високому бампері. Цікавою особливістю є відсутність дверних ручок. Оригінально виглядають чорні глянсові елементи оздоблення кузова, включно з накладками над колісними арками, корпусами дзеркал та дахом.

Задню панель кузова прикрашають тонкі світлодіодні ліхтарі, розділені емблемою Zeekr, що підсвічується, а бампер отримав вставки з накладок у колір кузова і чорного глянцю. Дах, що спадає, переходить у невеликий спойлер.

Габаритні розміри Zeekr X – 4450 х 1836 х 1572 мм, а колісна база сягає 2750 мм. Новинка на 180 мм довша за споріднений Smart #1, а відстань між передньою і задньою парою коліс у кросоверів однакова. Обидві машини використовують модульну платформу Geely SEA, на якій також буде збудовано кросовер Volvo EX30.

Кросовер здатний розганятися від 0 до 100 км/год за 4 секунди. Очікується, що Zeekr Х буде запропонований у двох варіантах з одним та двома тяговими електромоторами, а також кілька варіантів акумуляторів.

Поява Zeekr X на ринку Китаю запланована на другий квартал нинішнього року, а пізніше новинка має дістатися до Європи. Ціни та докладні характеристики кросовера стануть відомі ближче до початку продажу.

Як повідомляв раніше OBOZREVATEL, компанія Zeekr анонсувала футуристичний мінівен на електротязі.

Джерело

Новости Украины