Ківа заявив, що не любить галичан і порівняв себе з гетьманом Скоропадським

Народний депутат Ілля Ківа відзначився неоднозначною заявою, де зазначив, що Україна не може відриватися від Росії, а також те, що не любить галичан і порівняв себе з гетьманом Павлом Скоропадським. Як пише «Obozrevatel», про це він заявив у своєму Telegram. Він вважає, що відмовившись від «першої культури» українці стануть підстилкою для інших націй.

«Я, як і Скоропадський, не люблю цих Галичан, не довіряю їм…Великороси і наші українці створили спільними зусиллями російську науку, російську літературу, музику і мистецтво, і відмовлятися від цього свого високого і хорошого для того, щоб взяти те убозтво, яке нам, українцям, так люб’язно пропонують галичани, просто смішно і немислимо», – написав Кива.

Він підкреслив, що, на його думку, якщо в Україні відмовляться від «першої культури», то ми будемо лише підстилкою для інших націй і ніколи нічого великого створити не зуміємо.

«Наскільки я вважаю за необхідне, щоб діти вдома і в школі говорили на тій же самій мові, на якій мати їх вчила, знали б докладно історію своєї України, її географію, наскільки я вважаю за необхідне, щоб українці працювали над створенням своєї власної культури, настільки ж я вважаю безглуздим і згубним для України відірватися від Росії, особливо в культурному відношенні», – написав Ілля Ківа. Наразі немає офіційної реакції на цю скандальну заяву депутата від представників української влади та відповідних служб. 

Источник

Новости Украины