«Кожна квітка з любов’ю промальована». У Сумах відкрили персональну виставку картин Ганни Сєргеєвої

За інформацією: Суспільне Суми.

Фото: Суспільне Суми

Художниця Ганна Сєргеєва презентувала персональну виставку "Червона калина" у Сумах. Мисткиня поєднала роботи різних періодів творчості, тож є полотна з 90-х років, є ті, що написані нещодавно.

6 січня Ганна Сєргеєва відзначила 65-річчя. До свого Дня народження і присвятила персональну виставку.

"Надихалась квітами, калиною у нас біля вікна – усім, що росте в Зеленій Рощі. У нас там хата, ми там живемо. І там у нас ростуть квіти, соняхи. Я їх саджаю та полюбляю – то для душі", – розповідає авторка виставки.

Фото: Суспільне Суми

На виставці є кілька абстрактних та фантазійних робіт, однак переважна більшість – це зафіксовані олією на полотнах пейзажі батьківщини художниці, написані з натури.

"Я кожну квіточку люблю, навіть таку от якусь степову, лісову. Будь-яка квіточка, будь-яка травиночка – вони всі гарні, цікаві, за формою різні", – розповідає мисткиня.

Фото: Суспільне Суми

"Її творчість пов’язана з Зеленою Рощею, де ми проводимо весь час: літо, осінь, весну. Я на пасіці, а вона з квітами і бджолами… Ганна Геннадіївна стоїть з ранку до вечора на городі, а в вільний час вона працює", – говорить чоловік мисткині, художник Микола Яровий.

Роботи Ганни Сєргеєвої можна впізнати навіть без підпису, адже вони мають свій особливий почерк, як зазначає колега авторки виставки Олександр Заступ.

Фото: Суспільне Суми

"Вона полюбляє квіти, як Надія Білокур. По-своєму їх відчуває, як от жінки пишуть квіти. Моя робота улюблена – "Яблука на снігу". Кожна квітка з любов’ю промальована, зроблена. Дуже майстерно", – говорить заступник Сумської організації Національної спілки художників України Олександр Заступ.

Фото: Суспільне Суми

"Вона яскрава. Заходжу – одразу соковитість, літо таке соковите. Підхід незвичайний, техніки такої не бачила. До кожної картини треба підійти роздивлятися і смакувати", – розповідає відвідувачка виставки Маргарита Суровцова.

Виставка благодійна, частину грошей від продажу картин авторки передадуть українським захисникам. Переглянути живопис Ганни Сєргеєвої можна у виставковій залі спілки художників кінця січня.

Фото: Суспільне Суми

Читайте також

  • Хліб ціною життя, документи та уламки снарядів: у сільському музеї на Сумщині збирають експонати про сучасну війну.

Новости Украины