Коли запрацює апеляційний суд у Чернігові після ракетного удару

За інформацією: Суспільне Чернігів.

ФОТО: Суспільне Чернігів

Чотири вантажівки з битим склом, віконними рамами, штукатуркою та гіпсокартоном вивезли з приміщення Чернігівського апеляційного суду після ракетного удару по центру міста 19 серпня. Про це Суспільному розповіла керівниця апарату суду Тетяна Кривонос. Який вигляд апеляційний суд мав тоді, що встигли зробити його працівники за ці дні та коли там розпочнуть розгляд справ — далі.

Це приміщення Чернігівського апеляційного суду. Зараз воно виглядає так.

Приміщення апеляційного суду Чернігова. ФОТО: Суспільне Чернігів

Тетяна Кривонос, керівниця апарату, показала одну із зал, яка постраждала після обстрілу центру міста. Її вікна виходять якраз на драмтеатр, куди 19 серпня вдарила російська ракета. Після вибуху приміщення суду було таким.

Приміщення апеляційного суду Чернігова. ФОТО: Суспільне Чернігів

Приміщення апеляційного суду Чернігова. ФОТО: Суспільне Чернігів

Приміщення апеляційного суду Чернігова. ФОТО: Суспільне Чернігів

Тетяна Кривонос каже: двоє співробітників судової охорони, які були всередині, не постраждали. Тільки-но працівникам суду дозволили зайти до приміщення, вони одразу взялися за прибирання.

"Господарська служба суду більш-менш прибрала приміщення холу, щоб сюди можна було потрапити й не зазнати ушкоджень. А потім ми вже почали прибирати трішки в суботу інші місця. І в неділю працівники суду з родичами, з родинами прибирали вже по кабінетах і загальну площу".

Тетяна Кривонос. ФОТО: Суспільне Чернігів

Довелося й упорядкувати багато паперів. Та з документами, що стосуються судових справ, усе в порядку, каже керівниця апарату.

"Більшість справ зберігається в сейфах. І у нас всі охайні в цьому розумінні, правил дотримуються. То зі справами нічого не сталося. Я сьогодні можу констатувати факт, бо першим, що ми зробили після прибирання, ми провели міні інвентаризацію справ".

Приміщення апеляційного суду Чернігова. ФОТО: Суспільне Чернігів

Після основного прибирання судді та їхні помічники приступили до своєї безпосередньої роботи, стали готуватися до розгляду справ. Відновити засідання та прийом громадян планують вже з понеділка, 28 серпня, говорить Тетяна.

Зала, де будуть проходити засідання. ФОТО: Суспільне Чернігів

Тут є шість судових зал. Проводити засідання поки що зможуть лише у двох. Одну залу виділять для кримінальних справ, другу – для цивільних. Техніка переважно не постраждала, скляні броньовані кабіни для обвинувачених, також.

"Ми зараз на стадії підрахунку збитків. Ми запросили експертну установу, експерти працювали весь вівторок (22 серпня, — ред.). З будь-якими питаннями щодо усунення пошкоджень ми будемо звертатися до державної судової адміністрації. І для обґрунтування сум, видатків, які будуть сплановані для усунення пошкодженого приміщення, ми маємо мати для них обґрунтування. Тому запрошені експерти, будемо чекати на висновок".

Апеляційний суд у Чернігові. ФОТО: Суспільне Чернігів

Поки в апеляційному суді рахують збитки, його працівники все роблять своїми силами та власним коштом, пояснює Тетяна Кривонос. Сама будівля перебуває під наглядом.

Детальніше — дивіться у сюжеті:

Новости Украины