«Комунальна» комісія опрацювала ряд важливих питань

За повідомленням прес-служби Херсонської обласної ради, обласні обранці підтримали ініціативу відділу з питань діяльності комунальних підприємств та установ виконавчого апарату обласної ради щодо розширення функцій комунального некомерційного підприємства «Обласна база спеціального медичного постачання» Херсонської обласної ради шляхом доповнення функцій, передбачених для централізованої закупівельної організації та внесення відповідних змін до його статуту . Зокрема, це суттєво покращить якість придбання товарів медичного призначення, лікарських засобів, медикаментів та медичного обладнання, недопущення придбання вищезазначеної категорії товарів за завищеними цінами. Окрім цього, члени комісії хочуть побачити звіт керівника про фінансову діяльність КНП за 2020 рік.

 Разом з цим, депутати погодили комунальному некомерційному підприємству «Херсонський обласний онкологічний диспансер» Херсонської обласної ради взяття в оренду обладнання по обслуговуванню операцій з використанням платіжних карток.

Також постійна комісія надала згоду на прийняття до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Херсонської області медичного обладнання, що знаходиться в оперативному управлінні КНП «Херсонський міський протитуберкульозний диспансер» Херсонської міської ради, за умови прийняття відповідного рішення Херсонською міською радою. Мова йде про 4-х модульну систему GeneXpert для ПЛР у реальному часі (2018 року випуску) вартістю 464639,21 грн та джерела безперебійного живлення APC Back-UPS Pro 1500/230V (також 2018 року випуску) вартістю 11210,14 грн. Медичне обладнання в подальшому планується передати КНП «Фтизіопульмонологічний медичний центр» ХОР для проведення молекулярно-генетичної діагностики туберкульозу населенню області.

 Окрім цього, депутати надали дозвіл на списання шляхом ліквідації непридатних до експлуатації автотранспортних засобів комунальній установі з капітального будівництва та експлуатації Херсонської обласної ради та комунальному некомерційному підприємству «Обласний територіальний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Херсонської обласної ради.

Повернуто на доопрацювання питання щодо створення комунального корпоративного комерційного підприємства Спортивно-технічний центр «Чемпіон» Херсонської обласної ради та питання щодо реорганізації Дитячо-юнацької спортивної школи з веслувальних видів спорту шляхом приєднання до комунального закладу «Обласна комплексна дитячо-юнацька спортивна школа» Херсонської обласної ради . Також депутати планують додатково вивчити питання щодо можливості об’єднання комунального закладу Херсонської обласної ради «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей» з дитячим будинком інтернатного типу «Радість» Херсонської обласної ради.

Читайте також: Постійна комісія з питань архітектури опрацювала поточні питання

Источник

Новости Украины