Конгрес США не ухвалив допомогу Україні і пішов на канікули

Конгрес США не ухвалив допомогу Україні і пішов на канікули

Палата представників погодила бюджет Сполучених Штатів і йде на двотижневу перерву. Розгляд законопроєкту, де передбачена допомога Україні, навіть не починали. Про це повідомляє «Голос Америки».

Зазначається, що на дострокове повернення американських конгресменів сподіватися не варто. Адже протягом цього тижня і республіканці, і демократи заявляли, що перейдуть до розгляду питання щодо надання допомоги Україні після 9 квітня.

— Спікер Конгресу США Майкл Джонсон заявив, що після канікул до цього питання підійдуть без жодних зволікань. Проте він окреслив кілька варіантів, як може бути надана допомога Україні. Зокрема, йдеться про розділення допомоги на військову та гуманітарну, а також про надання допомоги у борг чи кредит, а ще про можливість залучити законодавство, яке передбачає конфіскацію активів РФ та передачу їх Києву, — йдеться в повідомленні.

В адміністрації Джо Байдена таке рішення Конгресу не вітають, заявила на брифінгу речниця Білого дому Карін Жан-П’єр.

— Як ви чули від президента, американський народ не відвертатиметься від України та її боротьби за свободу проти тиранії. Менше з тим спікер Джонсон сказав, що Палата представників завершить свою роботу завтра без узгодження питань кордону, без фінансування Ізраїлю, без фінансування нагальних потреб для України, — сказала вона.

За словами Карін Жан-П’єр, такий крок тільки заохочує потенційних агресорів у глобальному масштабі, оскільки за діями американського Конгресу спостерігають у Москві, Пекіні та Тегерані.

Раніше повідомлялося, існує імовірність, що всі проєкти про допомогу Україні, а також про конфіскацію російських активів в Сполучених Штатах Америки можуть розглянути одним пакетом. Словаччина та Угорщина заявили, що не будуть постачати зброю Україні.
Джерело

Новости Украины