Терор РФ досі можливий через нестачу ППО та політичної волі партнерів, — Зеленський

Терор РФ досі можливий через нестачу ППО та політичної волі партнерів, - Зеленський

Фото: facebook.com/zelenskyy.official

Український лідер Володимир Зеленський заявив, що масований російський обстріл і терор мирного населення можливі тому, що в нашій країні немає достатньої кількості систем ППО для захисту. А так відбувається тому, що країни-партнери не мають достатньої політичної волі і рішучості. Про це президент сказав під час свого вечірнього відеозвернення.

— Звісно, ​​ключове питання – це ППО. Фізичний захист об’єктів та відновлення після ударів – це те, що залежить від людей в Україні. Але реальний і повний захист від російських ракет та «шахедів» – це те, що можливе лише за достатньої політичної волі партнерів. Щодня – наша комунікація з цього приводу. Щодня ми використовуємо, щоб переконати у необхідності, а головне – можливості повного захисту українського неба. Російський терор зараз можливий лише тому, що ми не маємо достатньо сучасних систем ППО, тобто, по-чесному, достатньо політичної волі, щоб їх надати. Усі партнери знають, що саме потрібно і хто може ухвалити справді рятівні рішення, — зазначив глава держави.

Зеленський також повідомив, що всі служби, ремонтні бригади, рятувальники ДСНС України, поліція, а також усі залучені працюватимуть 24/7, щоб максимально швидко подолати наслідки російського терору. Загалом понад 30 людей постраждали від ударів, зазначив президент. Станом на даний момент відомо про п’ятьох убитих.

Вдень у четвер, 22 березня, Зеленський провів засідання Ставки верховного головнокомандувача, присвячене проблемам енергетики. На засіданні було ухвалено кілька закритих рішень, зазначив глава держави. 22 березня російські окупанти завдали масованого ракетного удару по Україні. Це була одна з наймасштабніших атак. Терористи застосували понад 150 дронів та ракет різних типів. Силам ППО вдалося збити 55 «Шахедів» та 37 ракет. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль констатував, що українська енергосистема витримала масований удар РФ 22 березня. Тим не менш, низка регіонів зараз частково знеструмлена і необхідно близько доби, щоб повернути електроенергію у всі міста.
Джерело

Новости Украины