Коронавірусу — бій: у Чернігові розпочали дезинфекцію громадського транспорту

Згідно з дорученням мера, начальник міського управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв’язку Олександр Рижий видав наказ для всіх перевізників міста про початок профілактичних заходів у громадському транспорті Чернігова для протидії коронавірусу.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби Чернігівської міськради.

Серед  заходів — обов’язкове провітрювання салону транспортного засобу на всіх кінцевих зупинках, а в кінці зміни — обов’язкове вологе прибирання з використанням засобів дезінфекції, що дозволені законодавством.

За словами в.о керівника КП «ЧТУ» Руслана Ємця, дезинфекція тролейбусів та автобусів проходила і раніше, тільки не кожного дня.

— Стандартно у нас на підприємстві проходять планові мийки машин і при прибиранні салонів ми використовуємо дозволені хлорні засоби: промиваються сидіння та місця, з якими контактують пасажири. Пасажирський салон повністю обробляється у всіх машинах. Це робили й раніше, але раз на тиждень, — зазначив пан Ємець. 

Зазначається, що для обробки використовується спеціальний сертифікований розчин нового покоління, який не залишає запаху і має дезінфікуючі, дезодоруючі, миючі властивості та після пролонгованої дії не потребує змивання.

Источник

Новости Украины