Коростишівська лікарня ім. Д. І. Потєхіна отримала допомогу від Клубу Ротарі

Не встигли на початку цього тижня представники клубу Rotary Club допомогти медикам в Ємільчинському районі із засобами індивідуального захисту, а вже сьогодні, 18 червня 2020 року, антисептичні засоби від цієї ж організації отримали коростишівські лікарі.

Коростишівська центральна районна лікарня ім. Д. І. Потєхіна отримала благодійну допомогу від організації Rotary Club.

«У такі нелегкі часи боротьби з пандемією, як ніколи важливо забезпечувати медичних працівників, які на передовій, найнеобхіднішим. А особливо це стосується засобів індивідуального захисту від коронавірусної хвороби. Сьогодні ж ми передали антисептичні засоби, які дозволяють обробляти руки, а також поверхні, з якими працюють медичні працівники. Все задля того, аби наші лікарі могли повноцінно боротися за життя та здоров’я як власне, так і інших людей, серед яких, звісно ж, є і їх пацієнти», — розповідає Олена Кузьміних, представниця клубу Rotary Club Zhytomyr.

«Всесвітня організація Rotary International обєднує людей, котрі спроможні та мають можливості (ред. тут мається на увазі як у плані фінансовому, так і в плані зав’язків) допомагати іншим. Один з глобальних проєктів, котрі наша організація робила спільно з ООН та Корпусом Миру, — проєкт під назвою «Стоп поліо». Саме завдяки такій співпраці і конкретному проєкту, між іншим, вдалося майже викорінити поліомієліт на планеті Земля. Шляхом щеплень. Тобто, вкладалися величезні кошти, і в кожній країні світу дітей прививали від цього захворювання. Організація взагалі всесвітня, втім має свої представництва в різних куточках світу, зокрема й в Україні. Наприклад, цього року й у Житомирі трапилася особлива подія – ми створили Rotary Club і в цьому місті. Наразі ж він єдиний в області.

Так ще й співпало, що в нашому клубі є й кілька мешканців з міста Коростишів. Саме сюди ми сьогодні доставили допомогу. Але, загалом, зауважу, географія допомоги не залежить від того, чи наші представники проживають в тому, чи іншому населеному пункті. Ми допомагаємо людям, не залежно від цих аспектів і місця їх проживання, або ж місць, звідки родом наші представники. Просто цього разу, наприклад, так склалося і пощастило місту Коростишів», — зазначає секретар Rotary Club Zhytomyr Вадим Калінін.

Про те, як на Житомирщині відкривався перший в області Rotary Club, пропонуємо почитати тут.

ротарі клуб медики коростишівський район громада житомирщина житомирська область допомога антисептики

Источник

Новости Украины