Космічний телескоп проти гелієвого дирижабля

Поки погляди вчених спрямовані на вивчення Всесвіту космічним телескопом NASA Джеймсом Веббом, один із засновників компанії Google вирішив допомогти світу за допомогою гелієвого дирижабля.

Загадки Крабовидної туманності

Космічна обсерваторія НАСА Джеймс Вебб успішно провела спостереження за Крабоподібною туманністю. Станція зафіксувала характеристики Crab Nebula в оптичному, інфрачервоному спектрах. Розташована на відстані 6,5 тис. світлових років від планети Земля, туманність видається залишком спалаху наднової зорі. Багато років наведене космічне утворення привертає увагу астрономів усього світу. Гемблери, відвідуючи ігрові автомати за посиланням, також досліджують далекі кутки Всесвіту, заробляючи при цьому гроші. Великий асортимент тайтлів, широка бонусна політика азартних закладів сприяє розвагам на безплатному та оплачуваному форматах.

Астрофізики Національного космічного агентства з’ясували таке:

  • створюваний пульсаром повітряний потік, у центрі ділянки міжзоряного середовища, продовжує стрімко витісняти хмару, пилове утворення зовні;
  • просторова роздільна здатність, особлива чутливість дозволяє експертам NASA точно з’ясувати структуру викинутого матеріалу, зокрема заліза з нікелем;
  • метали підкажуть ученим, яка форма спалаху створила Крабоподібну туманність;
  • фотознімки дозволяють розрізнити випромінювання космічних фрагментів;
  • порошинки представлені жовтувато-білястими й зеленувато-плямистими нитками центру туманності.

Додатковим аспектом дослідження Crab Nebula, доступним завдяки новим зображенням, стало глибше розуміння внутрішнього устрою утворення. Знімки, отримані космічним телескопом James Webb, надали більш наочне і детальне уявлення, ніж зображення, зроблені раніше з використанням телескопа Хаббл.

Від Гінденбурга до Першопрохідця

Структура LTA Research отримала спеціальний дозвіл Федерального відомства цивільної авіації Сполучених Штатів на проведення льотних тестів повітряного судна Pathfinder 1. Основний фокус компанії, що займається дирижаблями, спрямований на здійснення гуманітарних місій як ефективних, економічно вигідних засобів доставляння вантажів, фахівців у важкодоступні райони світу.

Управління видало дозвіл на експлуатацію дирижабля Першопроходець 1 на термін одного року, зі встановленою надією організатора завершити льотні випробування впродовж пів року. Довжиною 124 метри, дирижабль піддасться випробуванням, починаючи з прив’язки до мобільної щогли і проведення польотів на невеликій висоті на відкритому повітрі. Після 25 польотів, що становить 50 повітряних годин, почнуться вільні випробування в межах повітряної області Моффетт-Філд і аеровокзалу Пало-Альто, на висоті 450 метрів. Іспит дасть змогу повітряному судну виконувати вояж над південною зоною затоки міста Сан-Франциско, уникаючи впливу на повітряний потік, включно з суднами, які прибувають і вирушають з міжнародних аеропортів Сан-Хосе, Сан-Франциско.

Характеристика дирижабля:

  • оболонка — 97 титанових маточин, 289 полімерних армованих полімерних трубок;
  • гелій — 14 мішків армованого нейлону;
  • 12 електричних установок;
  • 4 керма;
  • два дизельні генератори — 159 kW, 24 акумулятори;
  • кількість пілотів — 2;
  • пасажиромісткість — 14.

Гондола виконана компанією Цеппелін.

Новости Украины