Коли потрібно приймати Пульмікорт?

Є захворювання, що потребують обов’язкового прийому препаратів, які належать до глюкокортикостероїдів. Серед таких ліків особливе місце займає Пульмікорт. Ознайомитися з інструкцією до нього ви можете в МІС Аптека 9-1-1 за посиланням: https://apteka911.ua/drugs/pulmikort-d2408. Але спочатку з’ясуємо, за яких умов потрібно приймати цей препарат.

Чим спричинений прийом Пульмікорту?

Цей препарат вважають одним із найбільш затребуваних серед людей із діагностованою бронхіальною астмою. Особливість ліків полягає в тому, що вони допомагають запобігти загостренню хвороби. Пульмікорт має протизапальну дію, завдяки якій можна зменшити прояви бронхіальної обструкції.

Препарат представлений у вигляді суспензії для інгаляцій або в небулах. Його вдихають через небулайзер у необхідному дозуванні.

Крім бронхіальної астми, лікування якої потребує використання глюкокортикостероїдів, є ще один діагноз, коли можуть призначити Пульмікорт. Ідеться про обструктивні легеневі патології, що набули хронічної форми. Також використання препарату може бути обгрунтованим для дітей, якщо ГРВІ провокує задуху через обструкцію чи стенозуючий круп.

Які ефекти має препарат?

Будесонід у складі Пульмікорту забезпечує комплексну дію:

  • імунодепресивну;
  • антиалергічну;
  • протизапальну.

При цьому особливості препарату передбачають вибірковість ефекту. Це пов’язано з тим, що всмоктування в кровотік відбувається повільно, а ліки накопичуються в легенях.

Дві важливі переваги — маленька ймовірність побічних дій та ефективність протягом тривалого лікування. Таким ефектам сприяє поступове вивільнення діючої речовини. Зазвичай для досягнення результату треба зачекати 10 днів, але лікарю важливо призначити препарат якомога раніше з моменту, коли був діагностований сухий кашель. Це допоможе швидко відновити дихальні функції легенів.

Однак є зауваження: Пульмікорт не використовують як препарат, що ефективний під час гострих проявів астми. Його дія є дуже поступовою, тож у гострих станах потрібні інші препарати. Тривалість і дозування має призначити лікар. У залежності від перебігу хвороби рекомендації можуть відрізнятися. Перед уживанням ознайомтеся з можливими побічними реакціями та обов’язково проконсультуйтеся зі спеціалістами.

Новости Украины