Костюк розповіла про непрості відносини з росіянками на корті

Костюк розповіла про непрості відносини з росіянками на корті

Фото: Getty Images Костюк проти участі росіян у спортивних змаганнях

Українській тенісистці психологічно важко даються протистояння з представниками країни-агресорки.

Марта Костюк розповіла про свої матчі проти суперниць з білоруським та російським паспортами. Українська тенісистка визнала, що їй дуже важко виходити на корт проти представниць країн-агресорок.

Особливо це давалося взнаки на початку повномасштабного вторгнення терористичних військ до України.

«Я жодного разу нікому з них не потиснула руку. Перший такий матч в мене був проти російської пари Вероніка Кудерметова — Анастасія Павлюченкова на турнірі WTA у Римі.

Мене так ковбасило у тому матчі! Просто хотілося їм м’ячем у голову вгатити. Все інше мене не цікавило. Вони добре грали, і в підсумку виграли той турнір. Мені було настільки погано, що я викликала фізіо на корт і сказала, що не можу ні грати, ні дихати. Мене просто увели. Руки я їм не потиснула.

Наступний такий матч в мене був проти білоруски Вікторії Азаренко на US Open. Перед матчем була величезна напруга. Усі чекали, чи потисну я їй руку. У підсумку після гри ми «вдарили» ракетками. Взагалі, я шкодую зараз, що навіть це зробила.

Просто Віка була першої ракеткою світу, вигравала турніри Великого шолому, легенда і т.д. Вона була для мене великим авторитетом. Спортивним, не людським, звичайно.

Декілька днів мені здавалося, що увесь світ проти мене. На мене вилилося дуже багато всякого шлаку та хейту. 

Та навіть зараз, коли я граю матч проти русні чи білорусні, мені приходить мінімум по 20 повідомлень, що я така і сяка. Пишуть типу: «рашка, вперед!» Любителів рашки дуже бісить, що я взагалі дозволяю собі таке, не тисну руки та типу змішую спорт із політикою», — цитує Костюк sport-express.ua.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що російських тенісистів допустили до Олімпіади і Паралімпіади.

 

Джерело

Новости Украины