Країни G20 у підсумковій декларації рішуче засудили агресію РФ проти України – Reuters

Лідери країн «Великої двадцятки» у підсумковій декларації «найрішучішим чином засудили» військову агресію Росії проти України. Більшість учасників саміту відзначили, що РФ завдає величезних людських страждань.

Відео дня

Також у підсумковій декларації йдеться про те, що країна-агресор Росія посилює існуючі проблеми у світовій економіці. Про це повідомляє видання Reuters із посиланням на дипломатичні джерела.

За словами німецького делегата, підсумкову декларацію саміту G20 було ухвалено без будь-яких змін порівняно з проектом, опублікованим раніше. При цьому в документі йдеться, що були «інші погляди та різні оцінки ситуації та санкцій».

Крім засудження агресії РФ проти України країни G20 констатували, що міжнародне право має дотримуватися, а загроза застосування ядерної зброї є неприпустимою. Також у підсумковій декларації лідери згадали причорноморську зернову ініціативу, зазначивши її позитивний вплив на економіку.

У декларації також йдеться про те, що центральні банки учасників продовжуватимуть належним чином калібрувати темпи посилення грошово-кредитної політики, пам’ятаючи при цьому про необхідність обмеження «міждержавних вторинних ефектів». Члени G20 підтвердили своє зобов’язання уникати надмірної волатильності обмінних курсів, визнавши при цьому, що «багато валют значно змінилися» в 2022 році.

Нагадаємо, лідери країн «Великої двадцятки», які беруть участь у саміті на Балі, засудили варварські ракетні удари Росії по Україні. Вони пообіцяли підтримку країні, яка знову зазнала терору агресора по містах та об’єктах цивільної інфраструктури 15 листопада.

Раніше повідомлялося, що в день початку саміту «Великої двадцятки» країни обговорювали, як закінчити війну Росії проти України, і того ж дня ЗС РФ випустили по українській території близько 100 ракет. Від атаки агресора постраждала й сусідня Польща. На це звернув увагу президент Володимир Зеленський, вдруге виступаючи на саміті G20 онлайн.

Як повідомляв OBOZREVATEL, президент США Джо Байден скликав екстрену нараду під час саміту G20 на Балі, щоб обговорити ракетний інцидент у Польщі. Згодом він припустив, що ракету, ймовірно, було запущено не з території Росії.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі Obozrevatel та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело

Новости Украины