Поразки, які змінять світ: Трамп програв вибори, а Путін владу

Усі, хто більш менш цікавився проміжними виборами до Конгресу США, не могли не звернути увагу на шалену діяльність путінських пропагандистів, які максимально підтримували Трампа і його Республіканську партію. Не будемо вдаватись в глибокі аналітичні роздуми про причини цієї відвертої підтримки республіканців.Цьому є багато пояснень, головне мабуть те, що Трамп не остання людина, серед найближчих друзів путіна.Але нас, українців, в більшій мірі цікавила ця підтримка з точки зору інтересів України.

Відео дня

Республіканці фактично побудували свою виборчу програму і діяльність на критиці чинної американської влади, яка надає величезна допомогу Україні у її війні з загарбниками — путінською росією. Ні одного цента в бездонну бочку України — один із головних меседжів республіканців.Трамп і його Республіканська партія зважаючи на серйозні економічні труднощі в США, які зараз переживає країні і які відчула майже кожна американська сім’я, а також зважаючи на надзвичайно низький рейтинг президента Джо Байдена, який представляє Демократичну партію, очікували розгромного результату на цих виборах.

Проміжні вибори в Конгрес США проводяться раз в два роки, тобто вони випадають на середину президентського строку. До Конгресу на цих виборах необхідно було обрати 470 депутатів, з яких 435 — в Палату представників і 35 — в Сенат.До виборів розклад був такий :Демократи мали в Палаті представників 220 депутатів, а республіканці — 212. Ще три мандата були вільні через смерть депутатів.Сподівання республіканців на розгромну перемогу були обґрунтованими, навіть якщо згадати історію, то партіі, які перебували в опозиції до президента, з 1934 року отримували на цих проміжних виборах приблизно 28 додаткових мандатів, що давало їм відчутну перевагу в Палаті представників.

За попередніми підрахунками американських аналітиків, Ресрубліканська партія повинна була набрати більшість в Палаті представників, але з різницею голосів не більше 5-7 мандатів.Що за думкою тих же американських аналітиків є дуже серйозною поразкою Республіканської партії і Трампа особисто, оскільки розраховували отримати перевагу в 40 мандатів. І такий грандіозний успіх республіканців, які б взяли палату під повний контроль, було свідченням великої потуги республіканців і спонукало б Трампа вступити знову у боротьбу за Білий дім.Але не вийшло, такий розклад в Конгресі США за результатами цих виборів є достатньо прийнятний для чинної влади США.Це означає, що фактично провалились сподівання путіна, що у разі перемоги партіі його друга Трампа, останні зможуть заблокувати, або серйозно ослабити воєнну і фінансову допомогу Україні, що значно підсилить його шанси на перемогу у війні з Україною.

Цього не сталося. Мудрі американські виборці не дали путіну шанс позбавити Україну допомоги США.Як у нас кажуть, біда не приходить одна. Так і для путіна вийшло.Тільки стало очевидним, що Трамп і його Республіканська партія не отримали того результату на який сподівались в кремлі, прийшла нова біда для путіна — героїчні Збройні Сили України вимусили російських загарбників втікати з Правобережної України і відступити з Херсона.Поразка путіна під Херсоном і звільнення цього обласного центру України, який за російською конституцією є частиною рф — це стратегічна поразка путіна у його війні з Україною.Ця поразка буде мати далеко ідучі наслідки і перш за все для путіна.

Путін перед своїм населенням повністю втратив імідж світового лідера, якого боїться і поважає увесь світ; він втратив харизму завдяки якій йому вдавалося багато років виховувати із російського населення, нову історичну спільноту — рашистів.Все більше і більше росіян починають усвідомлювати до яких катастрофічних наслідків привів путін країну та їх життя. Рейтинг путіна стрімко падає. Його влада з кожним днем слабшає. Російське населення починає розуміти, що їх знову обдурює влада — ніяких позитивних результатів у війні з Україною немає, навпаки — економічний колапс, що з кожним днем все більш чіткіше починає усвідомлювати простий росіянин, повна міжнародна ізоляція і катастрофічні наслідки війни — ось головні наслідки безглуздої авантюри путіна. Тепер російське населення починає серйозно розмірковувати про те, що війна може перекинутись на територію росії і прийде в кожний дім росіян.

А це їх тривожить і лякає.Дуже серйозний програш Республіканської партії на цих виборах в значній мірі підірвав авторитет у партії і в цілому в державі Дональда Трампа, адже усі в Республіканській партіі знали, що усі кандидати від партії по округам на виборах, були висуванці Трампа. Він особисто займався агітацією, з цією метою величезну кількість часу витратив для агітації за кожного республіканця. Трамп зазнав нищівної поразки, він не очікував, що партія не зможе розгромити демократів на виборах. На окремих округах програли навіть його найближчі друзі, в перемозі яких він не сумнівався.Трампу немає з чим іти до виборців і тепер надзвичайно проблематичним виглядає його висунення від республіканців на майбутніх виборах президента США в 2024 році. Трамп стрімко втрачає авторитет у партії.

Програш республіканців на проміжних виборах — це особистий програш Трампа.Разом з тим, впевнену перемогу на виборах отримав головний конкурент в номінації на пост президента США від Республіканської партіі Рон ДеСантіс. Він був тріумфально обраний губернатором Флоріди.Саме його вважають очевидним переможцем цих виборів, який виграв вибори губернатора штата з перевагою голосів більше ніж на 20%.Трамп ще залишається фаворитом республіканців, але його положення в партії значно погіршилось, оскільки партійці саме його бачать винуватцем у програші на цих проміжних виборах до Палати представників і можливої втрати перемоги в Сенаті.Можна з високою ймовірністю прогнозувати, що політична кар’єра Трампа підходить до завершення і замість нього Республіканська партія висуне більш молодого і харизматичного лідера.

Час Трампа завершився.Добігає кінця і політичний час путіна.В кремлі мабуть є люди, які усвідомлюють, що путін головна перешкода для хоч якогось відновлення взаємодії з колективним заходом.З ним за стіл переговорів вже ніхто сідати не буде.Путін фактично втратив міжнародну правосуб’єктність як президент росіі.Що тепер робити кремлю?Ситуація, яка складається на фронтах українсько-російської війни, дає підстави стверджувати, що єдине спасіння путіна — це передача влади за таким же сценарієм, як і він сам прийшов до влади.Тільки в результаті транзиту влади, який поки що путін може контролювати, він зможе привести до влади свого наступника і при цьому сам залишиться на вершині влади.Усі конституційні зміни путін забезпечив, російське населення їх одобрило на референдумі, тому прийшов час для путіна розпочати транзит влади.Коли путін зважиться почати цю політичну авантюру?

Путін вже давно планував здійснити ці політичні зміни, але війна на деякий час відтермінувала ці процедури.Тепер у путіна вже немає політичного ресурсу перебувати при владі, в росії все більше і більше не задоволених ходом війни і все більше і більше людей вважають саме путіна винуватцем тих трагічних наслідків, яких зазнає російська армія.Путін не може затягувати процедуру передачі влади, оскільки можуть розпочатись стихійні процеси, які можуть перешкодити йому передати владу спадкоємцю і при цьому самому залишитись на вершині влади.

Путін не може не усвідомлювати, що будь-яке зволікання з передачею влади може призвести до того, що він повторить долю Нілолає Чаушеску. Зміна влади в такому разі відбудеться насильницьким шляхом і путін стане головною жертвою нової російської влади.На моє переконання передача влади в росії може відбутися найближчим часом.Хто стане його спадкоємцем зараз вже не має особливого значення, оскільки ця передача влади вже не зупинить розвалу росії, як цілісної держави.Транзит влади, як ефективний механізм збереження путіна на вершині влади, міг би бути прийнятним до війни, але військова авантюра, автором якої є особисто путін, все змінила.Тепер доля путіна немає місця у владі росії. І росії в такому вигляді, як була до війни, теж вже не буде.На її місці може виникнути нове геополітичне утворення у вигляді конфедерації, в яку увійдуть 6-8 суб’єктів єдиної держави.Таким може бути головний підсумок цих двох поразок, які змінять світ.Україна переможе, відновить свою територіальну цілісність і стане на шлях глибоких демократичних перетворень, бурхливого відродження зруйнованої території і перетвориться в високорозвинену і потужну європейську країну.Трамп не виграв вибори, Путін — програв владу, а Україна виграє свободу та процвітання.

Слава Україні!

Важливо: думка редакції може відрізнятися від авторської. Редакція сайту не відповідає за зміст блогів, але прагне публікувати різні погляди. Детальніше про редакційну політику OBOZREVATEL – запосиланням…

Джерело

Новости Украины