Купують за донати від підприємців: волонтери передали з Рівного на передову іще один позашляховик

За інформацією: Суспільне Рівне.

Фото: Суспільне Рівне

Волонтери спільноти "Відповідальні українці" 27 вересня передали Збройним силам України четвертий за ліком позашляховик. Його придбали за гроші, зібрані на благодійному ярмарку "Бренди Рівненщини".

Автомобіль Hyundai Tucson 2004 року випуску буде у розпорядженні однієї з військових частин, яка виконує бойові завдання на Донецькому напрямку.

"Машину знайшли в Європі, вона була в хорошому стані. Єдине, що одразу механіки продіагностували, що треба замінити щеплення. Зробили техогляд мотора, передивилися підвіску. Не так багато робіт було насправді, машина вже готова до виконання завдань. Живенька така, компактна, дуже добра для швидкого переміщення особового складу", — коментує координатор спільноти "Відповідальні українці" Юрій Дюг.

Спільнота об'єднує понад півтори сотні учасників. Це, зокрема, підприємці як з України, так і країн Європи та Америки. Щомісяця кожен донатить на потреби ЗСУ від 50 доларів. У такий спосіб для потреб фронту назбирали гроші на придбання трьох позашляховиків.

"Ми працюємо тільки на передові частини, ми не працюємо з тими частинами, які знаходяться в теробороні, не в гарячих точках. Є у нас група "Відповідальні українці", там уся є контактна інформація, якщо є потреба, до нас звертаються, але це обов'язково має бути тільки за запитом військової частини. Ми не купуємо і не передаємо автомобіль без офіційного на те підтвердження, що та машина стала суто на облік військової частини", — пояснює волонтерка Тамара Салімова.

Військовослужбовець Віталій Полєвой каже: на фронті автомобілі часто потрапляють під обстріли й виходять з ладу. Полагодити їх власними силами виходить не завжди, тому кожне нове авто приймають з вдячністю.

"Цей автомобіль повнопривідний, досить зручний і, повірте, що по бездоріжжю ціни йому не буде. Ми мало рухаємося звичайними дорогами. Це більше поля, захисні насадження. Зрозуміло, що автомобілі мають бути обов'язково повнопривідні, високі", — каже Віталій Полєвой.

За інформацією благодійної спільноти, на купівлю та ремонт Hyundai Tucson пішло 3 380 євро, які зібрали на ярмарку "Бренди Рівненщини" у серпні. Автомобіль передали військовим зі 110 бригади ЗСУ.

Читайте також

  • На Рівненщині добудовують дитсадок, щоб розмістити там переселенців
  • Приватизація на Рівненщині: коли стартують аукціони та що треба знати охочим купити держмайно
  • Підготовка до ЗНО з історії України: пластуни Рівненщини запрошують на безкоштовний навчальний курс

Ми у Twitter

Новости Украины