Торкнулось понад 12 тисяч споживачів: у громаді на Рівненщині на чотири дні відключили газ через ремонт

За інформацією: Суспільне Рівне.

Фото: Суспільне Рівне

У Здолбунівській громаді на Рівненщині понад 12 тисяч побутових споживачів відключили від газу. Деякі з них невдоволені тим, що це сталося у холодну пору. У розподільчій компанії це пояснили плановою заміною мереж, а виконати роботи обіцяють за чотири дні.

Жителям 14 населених пунктів Здолбунівської громади на чотири дні відключили газ. У їх числі — пані Софія.

Фото: Суспільне Рівне

Жінка розповіла Суспільному, що про відключення дізналася від сусіда.

“Холодно, а вони газ відключають. Що це таке, літом не можна було зробити, як тепло було? Без газу нічого не зготую, оце відбивних заготовила, буду розтягувати, по одній їсти, щоб з голоду не вмерти”, — сказала здолбунівчанка Софія.

Фото: Суспільне Рівне

Її сусід Степан розповів, що на час відсутності газу його виручить мікрохвильова піч.

“Купив млинці, які тільки нагріти треба. А так в основному буду їсти сало”, — зазначив пан Степан.

Розподільником газу в Здолбунові є Рівнегаз. Технічний директор акціонерного товариства Костянтин Жих пояснив, що відключення пов’язане із заміною труб.

“В рамках модернізації критичної інфраструктури проводимо реконструкцію розподільних газопроводів в місті Здолбунів загальною протяжністю 1 200 метрів. Це заплановані роботи, але суттєво ускладнилося виконання робіт розміщенням газопроводу під водоймою”, — зазначив Костянтин Жих.

Фото: Суспільне Рівне

Також він пояснив, чому заміну мереж розпочали восени:

“У зв’язку з довготривалими погоджувальними процедурами, проведенням тендеру на виконання робіт, а також після отримання всіх дозвільних документів".

Фото: Суспільне Рівне

Міський голова Здолбунова Владислав Сухляк зауважив, що лист-повідомлення про ремонтні роботи отримали минулого тижня, а саме відключення газу збіглося з відключенням електроенергії в місті.

“Ми, як орган місцевого самоврядування, на жаль, не можемо вплинути на те, щоби зазначити для приватного акціонерного товариства, в які дні і саме в які години проводити дані реконструкції. Але задля уникнення в один день відключення і світла, і газу, домовилися з Рівнеобленерго, щоб вони перенесли свої виконання у графіку робіт по даних об’єктах", — сказав Владислав Сухляк.

За даними технічного директора Рівнегазу, завершити ремонт мереж планують 29 вересня. А відновлювати газопостачання в будинках будуть у присутності мешканців.

Читайте також

  • Тренажерка на позиціях: бійці бригади ТрО Рівненщини облаштували спортзал просто неба
  • Капремонти, техніка, покупки за кордоном: у САД пояснили, як війна вплинула на ремонт доріг на Рівненщині
  • У місті на Рівненщині зруйнувало будинок, попередньо, через вибух газоповітряної суміші — ДСНС

Автор — Артем Остапюк

Ми у Twitter

Новости Украины