Легенда американського року Девід Кросбі помер після тривалої хвороби

Легенда американського року Девід Кросбі помер після тривалої хвороби

Фото: Phil McCarten/REUTERS

Помер американський гітарист та співак Девід Кросбі. Як повідомила Variety дружина артиста, смерть  настала після тривалої хвороби. Інші подробиці невідомі.

— Хоч його більше немає з нами, його людяність і добра душа продовжуватимуть спрямовувати і надихати нас. Його спадщина продовжить жити завдяки його легендарній музиці… Нам його не вистачатиме, — йдеться у заяві дружини Кросбі.

Смерть Кросбі стала несподіванкою для тих, хто стежив за його активним обліковим записом у твіттері. Артист продовжував писати у соцмережі до останнього. Одним із останніх твітів Кросбі за день до смерті був типовий жартівливий коментар про рай: «Я чув, що це місце переоцінюють… хмарно».

Девіду Кросбі був 81 рік. Він був одним із засновників популярних рок-гуртів 60-х — Byrds and Crosby та Stills & Nash (пізніше перейменована в Crosby, Stills, Nash & Young).

The Byrds була заснована в Лос-Анджелесі у 1964 році та проіснувала до початку 2000-х. Crosby, Stills, Nash & Young почали виступати з 1968-го. У Девіда Кросбі вийшло п’ять студійних альбомів: «If I Could Only Remember My Name» (1971), «Oh Yes I Can» (1989), «Thousand Roads» (1993), «Croz» (2014), «Lighthouse» (2016). 1991 року його включили до Зали слави рок-н-ролу.

Легенда американського року Девід Кросбі помер після тривалої хвороби

Джерело

Новости Украины