Легендарний «Будівельник» очолив олімпійський чемпіон Хомічюс

Вальдемарас Хомічюс очолив «Будівельник»
/ facebook.com/PlanetBasketball

Легендарний баскетбольний клуб «Будівельник» (Київ) вирішив свої фінансові проблеми і через три роки знову стартує у вітчизняній Суперлізі.

Досвідчений литовський тренер Вальдемарас Хомічюс стане головним тренером «Будівельника». Леонід Яйло буде працювати його помічником – таке рішення прийняло керівництво клубу, повідомляє офіційний сайт ФБУ.

Дивіться також: Найтитулованіший клуб України «Будівельник» повертається у Суперлігу: деталі

За іронією долі, Вальдемарас Хомічюс проведе в п’ятницю, 16 жовтня, свій дебютний матч на тренерському містку «Будівельника» проти своєї колишньої команди, чинного чемпіона України «Дніпра».

Що відомо про Вальдемараса Хомічюса

Хомічюс добре відомий українським уболівальникам по роботі у «Дніпрі», який очолював з 2012-го до 2015 року. Саме з ним дніпряни вперше в своїй історії вийшли у фінал Суперліги в сезоні 2014/2015, перемігши з рахунком 3:2 в півфіналі саме «Будівельник».

Також зараз 61-річний Вальдемарас працював головним тренером у російських клубах «Динамо Москва», «Урал Грейт», «УНІКС», «Тріумф» і «Парма». Отримав срібні та бронзові медалі чемпіонату Росії. У 2003-му став переможцем Євробаскету в якості тренера-консультанта збірної Литви.

Источник

Новости Украины