Лікарі в Одесі попередили про небезпеку: термінова інформація

В Одесі, як і в цілому по всьому світі, продовжують реєструватися випадки захворювання на COVID-19 з тенденцією до зростання захворюваності, спричиненої новим підвидом штаму Омікрон.

«COVID-19 нікуди не дівся. Це статистика не лише по нашому місту, але й світові дані. В Одесі наразі за тиждень реєструються 40-45 випадків захворювання на COVID-19. Для порівняння: місяць тому було від 10 до 20 нових випадків на тиждень. Лікарі готуються до зростання захворюваності ближче до осені», — повідомила Ганна Луньова, начальник відділу охорони материнства і дитинства Департаменту охорони здоров’я Одеської міськради.

Головним лікувальним закладом для лікування COVID-19 у дорослих залишається міська клінічна інфекційна лікарня, у дітей – дитяча міська клінічна лікарня №3.

Найкращим захистом від COVID-19 залишається вакцинація. Кабінети щеплень працюють в усіх Центрах первинної медико-санитарної допомоги та дитячих поліклініках Одеси.

Вакцини є в достатній кількості, можна отримати перше, друге щеплення і бустер.

На 3 серпня 2022 року в Одесі зроблено 1 131 370 щеплень від COVID-19.

Медична допомога тимчасово переміщеним громадянам, у тому числі щеплення вакцинами, придбаними за бюджетні кошти, надається безкоштовно нарівні з мешканцями міста за спрощеною процедурою, навіть без укладання декларації з лікарем.

Источник

Новости Украины