Лісівники Словечанського лісгоспу заготовили чималі запаси для підгодівлі диких тварин

ЛІС

Цьогоріч лісівники ДП Словечанського лісгоспу для підгодівлі диких тварин власними силами заготовили чималі запаси: 5,6 т сіна, 10,0 т кукурудзи, 10,7 т зерна вівса, 2,5 т жолудів, 500 кг коренеплодів, 9825 шт віників, 1250 кг закуплено солі.

Підгодівля диких тварин взимку — невід’ємна складова лісового господарства. Важливо не лише заготовити корми, а й облаштувати у лісництвах відповідні приміщення для зберігання цієї провізії, а також облаштування спеціальних місць, де дичина харчуватиметься. Це годівниці та підгодівельні майданчики, які теж встановлюють, ремонтують, адже тварини звикають до конкретного місця і саме до нього приходять підкріпитися у морозну і засніжену зиму. Для цього в лісгоспі виготовлено та встановлено 131 кормушку та 190 солонців. Велику увагу лісівники приділяють і маленьким мешканцям – птахам, для них облаштовуємо годівнички з кормом, щоб пернаті легше могли пережити сувору пору року.

Така допомога лісовим мешканцям дозволить звірині успішно перезимувати, тому що зима – найважча пора року для диких тварин.А достатня кількість кормової бази ще й покращує умови мешкання видів, стримує їх від міграції, тому підгодівля дичини у зимовий період – обов’язкова у всіх лісництвах лісгоспу.

Источник

Новости Украины