Локдаун у Львові із 19 березня: яка ситуація у перший день посиленого карантину, — ФОТО

У Львові запровадили локдаун із 19 до 28 березня. Кореспондентка 032.ua пропонує ознайомитися із обмеженнями, які діятимуть у цей період , а також переглянути світлини, який вигляд має місто у перший день посиленого карантину. 

Через погіршення епідситуації у Львові діятиме низка обмежень впродовж 10 днів, щоб не допустити колапсу медичної системи та обірвати ланцюжок захворюваності. Заборони стосуються роботи низки установ, шкіл, громадського транспорту.

Що заборонено

  • Під час локдауну не працюватимуть музеї, театри, кінотеатри, концертні майданчики;
  • Призупиняють роботу торгові центри, окрім продуктових магазинів, аптек та зоомагазинів; 
  • Господарські магазини працюють на видачу за попереднім замовленням;
  • Заборонена діяльність кафе, ресторанів (дозволена робота тільки на виніс);
  • Не можна проводити масові заходи (їх переносять або скасовують). 

Щодо закладів харчування, у центрі багато з них вже зазначили, що працюють на виніс або взагалі зачинені. При цьому, деякі підприємці знайшли рішення та облаштувати столики на вулиці — своєрідні літні майданчики. 

Дозволено з обмеженням 

  • Дозволена робота спортивних залів і басейнів, але тільки за попереднім записом;
  • Можуть працювати салони краси, але також лише за попереднім записом клієнтів;
  • Ринкам дозволено працювати, але має бути окремий вхід та вихід. Це потрібно, щоб уникнути скупчень людей. Люди повинні дотримуватися маскового режиму та дистанції. Обмеження контролюватимуть, а якщо їх не будуть дотримуватимуся на якомусь із ринків, його закриють без жодних дебатів. 

Робота громадського транспорту

  • Автобуси, маршрутки та електротранспорт працюватиме. Однак всіх закликають максимально обмежити контакти та дотримуватися маскового режиму. Кількість пасажирів має бути відповідна кількості сидячих місцях. 

У перший день посилення карантину громадський транспорт курсує. Близько 12:00 переповнених салонів маршруток, електротранспорту у місті не спостерігалося. Однак, за даними мерії, вранці зафіксували різні випадки порушень, тому будуть посилювати контроль.

Робота ринків 

На ринках має бути один вхід та окремий вихід. Відвідувачі та працівники повинні дотримуватися маскового режиму, дистанції. При цьому, заборонено продавати біля ринку. Якщо мерія виявить порушення, то автоматично збирається комісія і закриває той чи інший ринок.

Можна помітити, що перед входом у ринок перевіряють температуру, а також зазначають про дотримання дистанції. 

Робота шкіл та садочків 

  • Із 19 березня учні молодших класів переходять на весняні канікули;
  • Учні 5 — 11 класів продовжують навчатись дистанційно;
  • Садочки працюватимуть у звичайному режимі. 

«Життя» міста

У перший день локдауну у центральній частині міста не дуже багато людей, однак можна поміти і туристів, для яких проводять екскурсії. Якщо порівнювати із минулорічним карантином у березні, то зустріти жителів можна значно частіше. 

Через пандемію по Львову також їздять  машини з гучномовцями, які інформуватимуть мешканців про погіршення епідситуації у місті та третю хвилю коронавірусу. Звучить також інформація із закликом дотримуватися карантинних вимог.

Львів у перший день локдауну, Фото 032.ua

Зазначимо, за минулу добу на Львівщині зафіксували 1140 нових випадків(із них у Львові — 491). 

Читайте також: Стало відомо, на скільки у Львові зросте вартість проїзду в маршрутках та трамваях

Источник

Новости Украины