Львів та область долучаться до Всесвітнього дня прибирання World Cleanup Day: коли та як

Фото: Let’s Do It Ukraine

19 вересня о 10:00 стартує Всесвітній день прибирання World Cleanup Day. Львів’ян та мешканців області запрошують долучитися до спільного прибирання разом із мільйонами активістів зі 180 країн.

Як повідомили 032.ua організатори події — громадська організація Let’s do it Ukraine, у Львові прибирання офлайн влаштують на 14 локаціях. Головним місцем стане парк «Цитадель», що на вулиці Грабовського, 11. Тут влаштують майстер-клас зі сортування сміття, розіграші подарунків та смаколики. Прибиратимуть зелені зони по Львову та у кожному районі області.

Учасників акції закликають долучитися до прибирання навіть у власному домі чи на прибудинковій території. Для цього слід зробити фото місця до та після прибирання, викласти їх у соцмережах із хештегами #letsdoitukraine і #worldcleanupday. Можна також відмітити забруднені місця з фото у безкоштовному мобільному додатку TrashOut.

Із огляду на карантинні обмеження, учасники, які прийдуть на визначені локації, повинні мати на собі захисні маски та рукавички, дотримуватися дистанції. Тим, хто хоче долучитися до прибирання пропонують різні форми участі: групове очищення (обмежена кількість учасників з дотриманням дистанції), індивідуальні чистки (прибирання з друзями чи родиною), цифрове очищення (видалення зайвої інформації зі своїх ґаджетів).

Прибирання у Львові попередньо відбудеться у таких місцях: парк Цитадель (Грабовського 11), вул. Перфецького (зелені насадження між АЗС «Укрнафта»), вул. Кульпарківська, 99Б, Замарстинівський парк, Вул. Перфецького, 2; Скнилівський парк; вулиця Городоцька, 83 (Цирк); Брюховицький ліс; Сихівський лісопарк (вхід з боку Чукаріна); Погулянка (Винзавод); Озеро на Панча; Суботівська, 12; Лиса Гора; Піскові озера (вул. Гординських). Кількість місць може збільшуватися. Щодо місць прибирання на Львівщині слід уточнювати в організаторів події. Зареєструватися на участь можна ТУТ.

Читайте також: Хто такі Григорій та Григір Тютюнники і які таємниці приховує будівля ліцею №28, — ФОТО, ВІДЕО

Источник

Новости Украины