Львівські медики рятували 10-місячного хлопчика від опіків (ФОТО)

Маленький Ігорчик із міста Бібрка, що на Львівщині термічну травму отримав вдома — з місяць тому. Львівські медики рятували маля. Його історію розповіли на сторінці Першого медичного об’єднання Львова

Ситуація доволі типова. Малюк схопив чашку з щойно завареним чаєм та перекинув її на себе. Кип’яток уразив верхню частину тіла немовляти: обпік ручки та грудну клітину.

Загальна площа опіку в Ігорчика становила 3% поверхні тіла. Якщо для дорослого така термічна травма не несе істотної загрози, то для малят — становить серйозну небезпеку.

Попри шок, батьки Ігорчика не розгубилися і зробили все правильно: промили уражену ділянку прохолодною водою, що допомогло уникнути поглиблення опіку. Потім повезли синочка до місцевої лікарні, де дитині знеболили рану.

А вже потому вирушили до Дитяча Лікарня Святого Миколая, бо саме тут знаходиться найбільше в західних областях України опікове відділення.

Лікарі провели Ігорчику перев’язку під знечуленням і таким чином позбавили дитину додаткових страждань. 

«Вже за тиждень після отримання Ігорчиком опіку наші спеціалісти радо відзначили, що небезпека для малюка повністю минула, рана не поглибилася і поволі загоюється. Проте за ураженою ділянкою ще потрібно буде спостерігати, адже можуть утворитися післяопікові рубці» — йдеться у дописі.

Лікарі зазначають, на жаль, історія Ігорка — дуже поширена. Найчастіше опіки — це побутова травма, яку переважно отримують саме такі найменші дітки. І, якби батьки не намагалися створити довкола свого малюка безпечний простір, від подібних ситуацій все одно ніхто не застрахований.

Чашка з чаєм, тарілка зі стравою та гаряча вода з крану — найпоширеніші причини дитячих травм по всьому світові.

Читайте також: смертельна ДТП на Київ-Чоп забрала життя жителя Львівщини (ФОТО)

А найважчих пацієнтів українські спеціалісти роками змушені були відправляти на лікування за кордон.

Джерело

Новости Украины