Марченко: Захід має зрозуміти, що мільярди доларів для України – це не акт милосердя


Марченко: Захід має зрозуміти, що мільярди доларів для України – це не акт милосердя

Фото: Сергій Марченко / Facebook

Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що весь світ має бути зацікавлений у наданні фінансової допомоги Україні та її перемозі. Про це він сказав на щорічній конференції BNP Paribas Global Market Conference 2022.

Підписуйтесь на LIGA.Бізнес в Telegram: коротко про важливе

За словами Марченка, перемога України сприятиме розв’язанню глобальних проблем, спричинених російським вторгненням, таких як уповільнення глобального розвитку, рецесія, фінансова нестабільність, енергетична криза, рекордна інфляція, загроза продовольчій безпеці.

«Єдиним практичним рішенням для розв’язання всіх цих проблем є прискорення фінансової та військової підтримки України. Мова йде про десятки мільярдів доларів, що у рази менше, ніж втрати глобальної економіки від тривалої війни РФ», – заявив Марченко.

«Захід має зрозуміти, що мільярди доларів для України – це не акт милосердя, а необхідність із метою самозбереження кожної з країн», – сказав він.

Міністр також закликав посилити санкційний тиск на Росію, тому що її економіка «не постраждала настільки, як заслуговує країна-агресор».

  • Міністерство фінансів розраховує отримати $38 млрд міжнародної допомоги у 2023 році, бо інакше в бюджеті України утвориться велика діра, яку доведеться закривати емісією.
  • США планують до кінця війни щомісяця давати Україні $1,5 млрд, Євросоюз – 1,5 млрд євро.

Джерело

Новости Украины