Маррей: Важливо продовжувати говорити про війну в Україні, не зосереджуючись на кількох гравцях, котрі не можуть зіграти на турнірах

Маррей: Важливо продовжувати говорити про війну в Україні, не зосереджуючись на кількох гравцях, котрі не можуть зіграти на турнірах

Энди Маррей, фото — Getty Images

Екс-перша ракетка світу Енді Маррей прокоментував рішення організаторів Вімблдона допустити до змагань російських та білоруських тенісистів.

“Я заздалегідь знав, що так воно і буде. Думаю, що дійсно важливо продовжувати говорити про те, що насправді відбувається в Україні прямо зараз, не зосереджуючись на кількох тенісистах та кількох спортсменах, які можуть чи не можуть брати участь у великих спортивних заходах”.

“Це важке рішення для Вімблдону. Очевидно, що решта спортивного світу пішла в зовсім іншому напрямку, ніж вони, що дуже ускладнило завдання. Але я не думаю, що слід приділяти так багато уваги цьому рішенню. Мені здається, це трохи відволікає від того, що відбувається. Справді важлива проблема має бути у центрі всіх цих дискусій”.

Раніше Маррей підтримав рішення Вімблдона про усунення росіян та білорусів у 2022 році. Також проти участі спортсменів із країн-агресорів у великих турнірах висловилися Петра Квітова та Іга Швьонтек.

Раніше повідомлялося, що організатори Вімблдону дозволили подавати заявки на участь російським спортсменам за умови дотримання низки правил. Тенісисти з рф та рб, а також їхні команди мають підписати «декларацію про нейтралітет». Також на турнір не допустять гравців, які отримують фінансування від російської чи білоруської держави.

Джерело

Новости Украины