Цуренко: Що зробила WTA для захисту прав гравців з України? Відповіді на мої запитання не було

Цуренко: Що зробила WTA для захисту прав гравців з України? Відповіді на мої запитання не було

Леся Цуренко, Getty Images

Українська тенісистка Леся Цуренко прокоментувала онлайн-конференцію із керівництвом WTA. На зустрічі порушувалися питання бездіяльності Асоціації щодо захисту українських гравців та неетична поведінка працівників WTA.

“Було порушено дуже багато проблем і поставлено безліч питань. Ми сформували лист, який направили до WTA після цієї зустрічі, і очікуємо на швидку реакцію з боку Туру, як ми виправлятимемо ситуацію”.

“Можу сказати, що найбільше вразило особисто мене, так, думаю, всіх дівчат також – це відповіді від представників WTA. Мене дуже цікавило і продовжує цікавити питання дискримінації українських гравців. Протягом усієї війни, яка відбувається в Україні, ми постійно чуємо про недопущення дискримінації стосовно російських та білоруських гравців, про збереження їхніх прав і свобод, про підтримку з боку Турів та про всебічний захист – як політику WTA”.

“А що щодо українців? Я запитала всіх присутніх – що ви робили, робите і плануєте робити для недопущення дискримінації українців? Для захисту загальнолюдських прав гравців з України? Для збереження нашого базового права робити свою роботу в мирних умовах? Що зробила WTA для підтримки мирного середовища всередині Тура, у ці надзвичайно складні часи? Відповіді на мої запитання просто не було”.

“Я спочатку навіть подумала, що можливо інтернет-зв’язок поганий, і мене не всі чи не повністю почули, тому я ще раз повторила свої запитання. Але нічого не змінилося… відповіді просто не було. Жоден із присутніх не сказав жодного слова”.

“Це був шок. Ми ще раз переконалися в тому, що про українських гравців взагалі ніхто не думав, не думає і не планував думати”.

Нагадаємо, на турнірі в Індіан-Веллсі за кілька хвилин до початку зустрічі проти білоруської тенісистки Аріни Соболенко українка Леся Цуренко відмовилася грати «з особистих причин».

Леся розповіла, що Стів Саймон заявив, що якщо гравці з росії та білорусі підтримують війну, то це лише їхня власна думка. Також функціонер висловив упевненість, що росіян допустять до Олімпіади за прикладом тенісних турнірів, незважаючи на війну, яку вони розв’язали.

Марта Костюк також висловилася про рішення WTA винести попередження росіянці Анастасії Потапової, яка вийшла у футболці московського спартака на матч турніру в Індіан-Веллсі.

Джерело

Новости Украины