Mazda відзначила 20-річчя Mazda6 ювілейною версією

Японська компанія Mazda відзначила 20-річчя виробництва популярної моделі Mazda6 особливою версією. Новинка відрізняється багатою комплектацією, елементами оздоблення та фірмовою символікою.

Про це повідомляє пресслужба виробника. Новинка, що одержала позначення Mazda6 20th Anniversary Edition, спочатку буде доступна для японського ринку та покупців з Австралії.

Історія Mazda6 почалася у 2002 році – модель прийшла на зміну сімейству 626. Друге покоління з’явилося у 2007, а третє – у 2012-му. Після цього компанія провела кілька оновлень свого флагмана – у 2015 та 2018 роках.

Ювілейну версію Mazda6 зовні легко впізнати за емблемами «20th Аnniversary» на передніх крилах, а облицювання радіатора та 19-дюймові легкосплавні диски отримали сріблясте напилення. Також для новинки підготували два особливі варіанти кольору кузова – червоний Artisan Red Premium Metallic та білий Rhodium White Metallic.

У салоні використовується комбінація синтетичної замші Leganu і шкіри Nappa, якими оздоблені сидіння, двері та нижня частина панелі приладів. Підголівники прикрашають емблеми «20th Аnniversary».

Для японського ринку Mazda6 20th Anniversary Edition пропонуватиметься з 2,2-літровим турбодизелем SkyActiv-D, який має у своєму арсеналі 200 к.с. потужності та 450 Нм крутного моменту. У парі з ним працює 6-ступеневий «автомат», а привід може бути як переднім, так і повним залежно від переваг покупця.

Жителі Австралії отримають новинку з 2,5-літровим бензиновим двигуном Skyactiv-G. Він розвиває потужність 235 к.с., а момент, що крутить, досягає 420 Нм. Цей мотор пропонується також у парі з 6-ступеневою АКП та переднім або повним приводом.

Крім ювілейної версії для Mazda6 2023 модельного року компанія підготувала модернізовані 2,2-літровий дизельний двигун SkyActiv-D і бензиновий Skyactiv-G. 6-ступенева АКП почала працювати швидше, також змінено налаштування електронної педалі «газу» та рульового управління. Розширено палітру кольорів та список доступних опцій.

Оновлена Mazda6 буде доступна з кузовами седан та універсал. Вартість Японії стартує з позначки $21735. Версія Mazda6 20th Anniversary Edition коштуватиме $32451 з переднім приводом та $34218 у варіанті з 4WD.

Як повідомляв раніше OBOZREVATEL, компанія Mazda підтримала українців у Європі.

Джерело

Новости Украины