Мелітопольські школярі зможуть зареєструватися на НМТ через «Дію»

Мелитопольские школьники смогут зарегистрироваться на НМТ через "Дію"

Абітурієнти з окупованого Мелітополя можуть зареєструватися на національний мультипредметний тест через застосунок "Дія".

Про це написав міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму Telegram. Як розповів Федоров, Український центр оцінювання якості освіти інтегрував "Дію".

Це дасть змогу швидше та зручніше вступникам зареєструватися на НМТ. Для цього вступнику потрібно мати ID-картку або закордонний паспорт у "Дії", а також активувати "Дія.Підпис". Під час реєстрації на сайті необхідний паспорт через "Дію", і дані з нього автоматично підтягнуться у форму реєстрації.

Це означає, що абітурієнту не потрібно буде руками вводити паспортні дані, а потім ще й завантажувати скан або фото паспорта та картки платника податків.

"Коли будете потім логінитися в персональному кабінеті, то використовуйте "Дія.Підпис" — паспортні дані та податковий номер знову ж таки не потрібно буде вводити вручну", — написав Федоров.

Раніше Оксен Лісовий заявляв, що МОН не розглядає скорочення ключових дисциплін. Однак у відомстві працюватимуть над тим, щоб вони були концентрованішими. Він звернув увагу на те, що школярам доводилося вчитися в умовах пандемії через коронавірус, а також під час повномасштабної війни РФ проти України.

Лісовий нагадав, що в старшій профільній школі починаючи з 2027 року учні зможуть обирати напрям, за яким бажають навчатися. Водночас учні 7-9 класу мають близько 20 предметів, і таку кількість "складно засвоїти і без стресу та онлайн-навчання", до того ж не всі мають можливість користуватися гаджетами для дистанційки.

Нагадаємо, стало відомо, у яких країнах за межами України школярі з Мелітополя можуть скласти НМТ.

Джерело

Новости Украины