Мешканцям зруйнованої багатоповерхівки у Запоріжжі виплатять по 2 тисячі компенсації

Жителям разрушенной многоэтажки в Запорожье выплатят по 2 тысячи компенсации

На підставі актів обстеження технічного стану житлового приміщення люди зможуть оформити статус ВПО та відповідні виплати — 2000 гривень або 3000 гривень, на дитину чи людину з інвалідністю.

Минулого тижня в.о. міського голови Анатолій Куртєв зустрівся з мешканцями багатоповерхівки на Зестафонській, в яку 9 жовтня влучила ракета. За словами Куртєва, акти обстеження технічного стану житлового приміщення, для отримання статусу ВПО та матеріальної допомоги були підготовлені для мешканців найбільш постраждалих під’їздів — 3 й 4. Наразі через Дніпровську райадміністрацію статус ВПО вже оформила 41 людина. 

«За інформацією, отриманою від керівництва ОСББ, мешканці вцілілих 1 та 2 під’їздів висловили бажання продовжувати проживати у своїх квартирах та не потребували актів для оформлення статусу ВПО. Однак під час нашої зустрічі мешканці вцілілих під’їздів повідомили, що все ж вони не мають можливості мешкати у своїх квартирах і бажають змінити місце проживання», — пише Куртєв

Відповідні акти для людей підготовили, от тільки згідно з законодавством, якщо люди звернулись за актами у листопаді, то отримати виплату за жовтень вони не можуть. В міськраді знайшли варіант виплатити компенсацію за жовтень з міського бюджету.

«Люди, які мали реєстрацію в ушкодженому будинку (квартирі) або фактично у ньому проживали й можуть підтвердити це відповідними документами, зможуть отримати матеріальну допомогу у розмірі 2000 гривень,  від рівня їхніх доходів. Попередньо, допомога буде надаватися управлінням соцзахисту населення на підставі заяви до виконкому та доданого до неї копії акту комісійного обстеження житла. Важлива умова: людина повинна мати саме запорізьку реєстрацію», — йдеться у повідомленні Куртєва.

Також у міськраді повідомили, що наразі немає можливості винести особисті речі мешканців 8 й 9 поверхів четвертого під’їзду. Винос інших габаритних предметів не дозволяють спеціалісти науково-дослідного інституту будівельних конструкцій, бо це дуже ризиковано. 
 

Джерело

Новости Украины