«Ми — прямі постачальники ЗСУ». У Чернівцях відшивають тактичні речі для військових

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Підприємці Микола Небеснюк та Григорій Кость. Суспільне Чернівці

На виробництві у Чернівцях виготовляють тактичні речі для військових. Підприємці співпрацюють з волонтерами, благодійними фондами та військовими. Також мають договори з державними військовими установами.

Про це в коментарі Суспільному сказав підприємець Григорій Кость.

До війни компанія впродовж десяти років займалася виробництвом жіночих сумок. Після 24 лютого підприємці почали думати, чим їхня справа може бути корисною для країни.

Так на виробництві спершу почали відшивати аптечки для військових.

Частина тактичних речей, які відшивають на виробництві. Суспільне Чернівці

Тепер відшивають приблизно 30 різних видів речей для війська. Це сумки та 45-літрові тактичні рюкзаки, сумки для скидування відстріляних магазинів, сумки для патронів, підсумки для гранат, турнікетів та магазинів. Відшивають тактичні сумки, які кріпляться на стегно та пояс, органайзери, кавери на каски та ремінно-плечові системи з кріпленнями.

"Військо у нас велике, не всього вистачає. Ми робимо продукцію відповідної якості, намагаємося, щоб вона відповідала стандартам. Тут на помилку права немає", — каже підприємець.

Переселенка з Харкова Інна на робочому місці. Суспільне Чернівці

На підприємстві також шиють плащі. Це дощовики-пончо з камуфляжної мембранової тканини. Їх можна переобладнати в намет, натягнувши між дерев або поставивши клинці у ґрунт. В такому наметі від дощу можуть заховатися двоє людей.

До війни на підприємстві працювали до 90 людей. Після 24 лютого частина робітників виїхала за кордон чи вступила на службу до війська. Тепер підприємці готові брати на роботу фахівців, які переїхали до Чернівців з інших регіонів.

У компанії продовжують відшивати жіночі сумки, але шити речі для військових припиняти не планують.

Новости Украины