Міський голова Сум започаткував для літніх містян проєкт рухової активності

фото

З 28 серпня в Сумах за ініціативи міського голови Олександра Лисенка з’явився ще один — незвичайний — вищий навчальний заклад – інститут здоров’я. Чому незвичайний і на кого він розрахований?

Про це розповідає сам ініціатор новинки: «У Сумах щороку на 5-10 відсотків зростає кількість пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями. Ми створюємо належні умови для їх лікування – наприклад, на базі 1-ї міської клінічної лікарні, проте нам всім відома споконвічна істина: найкраще лікування – профілактика!

Найчастіше причиною серцево-судинних захворювань є наша власна поведінка і звички: куріння, нездорове харчування, надмір алкоголю та брак фізичної активності. Щоб суттєво знизити ризики проблем із серцем, потрібно змінювати таку поведінку. Саме для цього ми й розпочинаємо новий проєкт, метою якого є пропаганда здорового способу життя та мотивація бути фізично активними».

Якщо у молоді з фізичною активністю, як правило, проблем немає, то людям поважного віку складніше приділяти час спорту. А от хвороб з роками – все більше. В той же час, за підрахунками медиків, є можливість знизити ризик ускладнень від серцево-судинних захворювань на 50% завдяки спорту та помірним фізичним навантаженням! Тому до проєкту рухової активності міський голова запросив долучитися саме категорію літніх сумчан.

«Хочу подякувати вам за те, що знайшли час і змогу взяти участь у цьому заході. Назва — не випадкова, як на мене. Інститут – це місце, де ми завжди навчаємося чомусь. Тож будемо вчитися правильно слідкувати за своїм здоров’ям. Вітаю усіх першокурсників та першокурсниць! Здоров’я та натхнення!» — привітав містян з першими заняттями в інституті здоров’я Олександр Лисенко.

Долучитися до гарної справи ніколи не пізно. Приєднуйтесь!

Інститут здоров’я працює по понеділках, середах та п’ятницях. Попередня реєстрація: 9.15-9.30, спортивне заняття – 9.30-10.15.

Локації:

озеро Чеха (тренажерний майданчик),

парк ім. Кожедуба (літня естрада),

парк «Казка» (вхід)

вул. Ковпака, 81б (сквер)

озеро Дурова (сквер)

Контактний тел. 095 763-32-64

Источник

Новости Украины