Могилевська – Могила, а Каменських – Жмур: справжні імена та прізвища українських зірок, про які мало хто знає

Створення унікального образу, полегшення запам’ятовування, віддалення від особистого життя – це лише мала частина причин, через які деякі артисти беруть собі псевдоніми. І якщо іноді наявність псевдоніму цілком очевидна або ж загально відома інформація, як от, наприклад, у Джамали, Тіни Кароль або ONUKA, то про справжні імена в деяких зірок ми можемо навіть не здогадуватися. Чи знали ви, що Настя Каменських, Макс Барських, Злата Огнєвіч та Наталя Могилевська при народженні мали інші імена та прізвища?

Якщо ні, то OBOZ.UA пропонує ознайомитися із переліком зірок, які прославилися не під своїми справжніми іменами. У статті також покажемо дитячі фотографії цих артистів, адже саме в дитинстві Макс Барських ще був Миколою Бортником, а Злата Огнєвіч – Інною Бордюг.

Макс Барських – Микола Бортник

Свій творчий псевдонім юний Коля придумав під час участі в проєкті «Фабрика зірок». Його справжнє імʼя йому здавалося недостатньо яскравим.

Володимир Дантес – Володимир Гудков

Ще один випускник «Фабрики зірок» і її переможець у другому сезоні Вова Дантес насправді ж має прізвище Гудков. У дитинстві хлопчик мріяв працювати в поліції, як тато, але творчість і захоплення музикою перемогли. На старті своєї карʼєри співак вирішив взяти псевдонім.

Настя Каменських – Настя Жмур

Для багатьох може стати шоком, що справжнє імʼя Насті Каменських при народженні – Анастасія Жмур. Утім, починаючи сольну карʼєру, вона вирішила обрати для себе більш милозвучне прізвище. «Каменських» прийшла до співачки не зі стелі. Це дівоче прізвище її матері – солістки знаменитого хору ім. Верьовки Лідії Каменських.

Злата Огнєвіч – Інна Бордюг

Співачка так сильно злилася зі своїм творчим псевдонімом, що зрештою замінила ним навіть своє справжнє імʼя в паспорті. Зробила це, коли вступила до лав народних депутатів з метою нібито не вводити в оману електорат. Подейкують, що батько артистки негативно поставився до цих змін.

Тіна Кароль – Тетяна Ліберман

Стала Тіною Кароль за паспортом і співачка, справжнє імʼя якої Тетяна Ліберман. Свого часу її звинувачували в «крадіжці» псевдоніма в Ані Лорак. Мовляв, якщо читати навпаки й додати літеру «Т», то вийде Тіна Кароль. Утім, народна артистка безглузді звинувачування заперечувала, запевняючи, що придумала собі нове імʼя в ході мозкового штурму з командою.

Melovin – Костянтин Бочаров

Як зізнавався сам співак, його псевдонім – це похідна від імені його улюбленого дизайнера Александра Макквіна та свята «усіх мертвих» Halloween.

Джамала – Сусана Джамаладінова

Повідомляється, що Сусанна Джамаладінова нібито стала Джамалою на вимогу режисера-постановника «Нової хвилі» Олександра Ревзіна. На конкурсі 2009 року вона вперше виступила під своїм відомим псевдонімом, який є скороченням від її реального прізвища.

Юлія Саніна – Юлія Головань (Бебко)

Зараз у документах фронтвумен гурту The Hardkiss записана як Юлія Бебко. Це прізвище її чоловіка. Утім, Саніна – це не дівоче прізвище улюбленої співачки, а її псевдонім. При народженні ж Юлія була Головань.

Наталя Могилевська – Наталя Могила

Тут усе очевидно: співачка вважала, що прізвище Могила може негативно вплинути на її карʼєру, тож ще на старті «продовжила» це прізвище до Могилевської.

MamaRika – Анастасія Кочетова (Середа)

Анастасія Кочетова, вона ж Анастасія Середа, вона ж Еріка, вона ж MamaRika. Ось так багато імен у співачки. Перше – її при народженні, друге – після одруження, під третім ви могли памʼятати її на третій «Фабриці зірок», ну а MamaRika – оновлений псевдонім артистки.

ONUKA – Наталія (Ната) Жижченко

І хоча ONUKA – це радше назва гурту, багато хто звик називати й саму співачку саме так. Для Нати Жижченко ця назва без перебільшень сакральна. Як відомо, вона є онукою чернігівського музиканта та майстра народних музичних інструментів Олександра Шльончика. Обираючи сценічне ім’я, артистка хотіла, аби дідусь був завжди поруч, адже саме йому вона завдячує свої талантом. Так Наталія і стала «Онукою».

Степан Казанін – Сергій Казанін

Актор студії «Квартал 95» вигадав собі псевдонім (хоча тут скоріше прізвисько) ще задовго до того, як потрапив на телебачення. Він розповідав, що коли почав вчитися в інституті, ніхто не міг запам’ятати його справжнього імені – Сергій. Одного разу гуморист «ляпнув», що його звати Степан, і всі почали називати його саме так.

Міка Ньютон – Оксана Грицай

У 2002-му 16-річна Оксана Грицай здобула перемогу на фестивалі «Чорноморські ігри» у Скадовську. Там вона познайомилася з продюсером Юрієм Фальосою і того ж року підписала з ним контракт. Саме наставник вигадав юній вокалісті її сценічний псевдонім: Міка — від культового Міка Джаґґера з Rolling Stones та Міка Бокса з Uriah Heep, а Ньютон — від англійського словосполучення «new tone» (новий тон).

Раніше OBOZ.UA показував, який вигляд мали українські зірки, коли були малюками. В добірку потрапили Дмитро Монатік, Святослав Вакарчук, Ксенія Мішина та інші.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело

Новости Украины