Морські дрони атакували Новоросійськ: РФ може втратити експортні ворота у світ

Мис Шесхаріс

Відео дня

Виглядає так, що український морський дрон може діставати до Новоросійська. Зранку частина російський ЗМІ розказувала, що атака на нафтобазу «Транснєфті» в порту була, інша частина все спростовувала.

Але якийсь вибух вночі десь о 3-й таки був. І ось вже з’явилось відео. Дійсно, вибух був.

Якщо це наш дрон, то мова йде про відстань застосування у щонайменше 650+ кілометрів, і це звідки не запускай. Дрон спокійно проходить повз Крим і йде далі на Росію. Російський флот вже навіть не так особливо цікавий.

Чому «Транснєфть» так активно виступає проти версії про атаку дронами? Бо їх комплекс у бухті Новоросійська є одним з найбільших на півдні Росії. Такі собі ворота російського нафтового експорту у світ. Ворота поступово зачиняються санкціями, але на всяк випадок у вигляді цвяхів в них постукав ще й український дрон.

Від берега до терміналів метрів 30. Атака зухвала. В принципі рано чи пізно може вийти повне «відключення» порту від експорту.

Цього разу атакували сам нафто-переливний комплекс. Це ще не атакували самі танкери — там взагалі вистачить і такого вибуху.

Росіяни атакують критично важливу інфраструктуру в Україні – у відповідь можуть втратити свої експортні ворота у світ.

П.С. Від місця вибуху до резиденції Путіна десь 50 км.

Важливо: думка редакції може відрізнятися від авторської. Редакція сайту не відповідає за зміст блогів, але прагне публікувати різні погляди. Детальніше про редакційну політику OBOZREVATEL – запосиланням…

Джерело

Новости Украины