На Буковині французький волонтер працює з військовими та людьми в соцзакладах

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Ерік проводить заняття для підопічних інтеранту в Нижніх Станівцях. Фото: Суспільне Чернівці

На Буковині понад місяць працює волонтер з Франції Ерік Сінке, він допомагає військовим та людям в соціальних закладах області. Найчастіше свої заняття психолог проводить в обласній психіатричній лікарні, однак інколи виїжджає в соціальні установи області.

Вперше в Україну Ерік Сінке приїхав минулого року, тоді він побув у Бучі та Бородянці. Розповідає, що побачив там людей в складному психоемоційному стані. Відтак, маючи понад 20-річний досвід психолога вирішив залишитися та допомагати людям долати їхні травми.

У Чернівцях психолог проводить ерготерапевтичні заняття для військових, які проходять лікування в обласній психіатричній лікарні. Також організовує майстер-класи для студентів-медиків та час від часу їздить в соціальні заклади області. У психоневрологічному інтернаті в Нижніх Станівцях Ерік побував тричі.

“Разом ми займаємося фізичними вправами, які проходять у формі гри, так ми врівноважуємо концентрацію уваги, також під час занять жартуємо, я розповідаю про нескладні вправи, після цього я бачу, як люди посміхаються”, — розповідає Ерік.

За словами лікаря, його робота з пацієнтами немає конкретної наукової методики, під час занять він не розпитує про досвід людини, а намагається зробити так, аби пацієнт після вправ почувався емоційно краще та посміхався.

Ерік спілкується французькою та англійською. Лікарка Марія Козак, яка працює в інтернаті, каже, що розмовляють з психологом за допомогою перекладач в телефоні, але здебільшого розуміють його за жестами та мімікою. В інтернаті є кабінет занять лікувальною фізкультурою де із підопічними займаються вправами, які рекомендує МОЗ. За її словами, заняття Еріка більше спрямовані на емоційну складову.

Лікарка Марія проводить заняття разом з Еріком Сінке. Фото: Суспільне Чернівці

У нас такі методики не використовують ми більше орієнтуємося на фізичні силові вправи, Ерік пропонує нам заняття в ігровій формі, можливо це те, що треба для психотерапії. Ерік привіз нам фізичний інвентар, тепер підопічним буде цікавіше займатися”, — каже лікарка.

За словами Еріка, він планує залишатися в Чернівцях ще декілька місяців.

Новости Украины