Заборона УПЦ користуватися ділянками, об’єднання поліклінік, ліквідація кінотеатру. Текстовий стрім з сесії в Чернівцях

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Сесія Чернівецької міської ради, 24 квітня 2023 року. Фото: Марія Ігнатюк/Суспільне Чернівці

27 квітня на сесії Чернівецької міської ради розглядають питання щодо позбавлення права користуватися земельними ділянками УПЦ МП, ліквідацію кінотеатру "Чернівці" шляхом приєднання до центру імені Миколайчука, а також об'єднання поліклінік №2 та №5. Суспільне веде текстову трансляцію з сесії.

Всі події 16:37

Дозвіл на користування елементами благоустрою і ділянки на аукціон

Депутати проголосували за надання дозволів на тимчасове користування елементами благоустрою для розміщення літніх майданчиків.

Також підтримали продаж земельних ділянок несільськогосподарського призначення через аукціон, та оренду ділянки на Каштановій, 112 через аукціон.

16:31

Внесли зміни до програми розвитку культури

Депутати проголосували за зміни до програми розвитку культури в місті Чернівці.

16:10

Настоятель храму УПЦ прокоментував рішення депутатів про скасування оренди

Настоятель храму на території корпусу Центральної міської лікарні в Чернівцях Георгій Аронець вважає розірвання договору про оренду з релігійною громадою неправильним рішенням. Про це він сказав у коментарі Суспільному.

"Цей храм будували силами прихожани та ченців. Майно належить людям, які приходять сюди молитися. Щодня проводимо богослужіння за наших воїнів. По можливості допомагаємо хворим та бідним", – каже Аронець.

Настоятель храму. Фото: Марія Ігнатюк/Суспільне Чернівці

Священник був на сесії міськради, однак не зміг висловити свою позицію з трибуни. Рішення про розірвання договору оренди одноголосно підтримали 28 депутатів – його не обговорювали.

"Ми прийшли на сесію, щоб почули нашу думку, що це неправильно. Раніше заступник міського голови Маховіков надіслав нам документ, що у період воєнного стану та впродовж чотирьох місяців після його завершення, договір не можуть розірвати. На жаль, депутати нас не почули. Ми хотіли донести, що ми теж частина суспільства – любимо й поважаємо нашу Буковину", – розповідає настоятель.

За його словами, наразі очікують витяг з голосування – хочуть дізнатися, що саме ухвалили депутати. Опісля планують діяти в межах законодавства.

15:58

Про об’єднання кінотеатру «Чернівці» та центру імені Миколайчука

Депутати без обговорень прийняли рішення про об'єднання кінотеатру "Чернівці" та центру імені Миколайчука. "За" проголосували 23 депутати.

Кінотеатр "Чернівці" буде працювати як кіноконцертна зала. До пандемії коронавірусу кінотеатр був прибутковим. Останні півтора року його дотують з міського бюджету та кілька місяців не проводять покази, бо ліцензія втратила чинність.

Після об'єднання обидва підприємства будуть працювати як бюджетна установа — отримувати гроші з міського бюджету, а також заробляти за платні послуги, розповіла на пресконференції 21 квітня начальниця міського управління освіти Юлія Сафтенко.

Новости Украины