На Дніпропетровщині буде створено близько 400 нових робочих місць

Завершилася десята хвиля розгляду бізнес-планів учасників урядової програми «еРабота», яка тривала з 31 жовтня до 13 листопада 2022 року.

Згідно з її результатами, позитивне рішення про надання коштів для відкриття чи розширення бізнесу ухвалено щодо 11 претендентів із Дніпропетровщини.

Слід зазначити, що 9 заявників, які отримали позитивне рішення у 10 хвилі, вже є фізичними особами-підприємцями або юридичними особами та планують витратити грант на розвиток уже існуючого бізнесу. Загалом з початку дії програми, за підсумками перевірки ділової репутації, оцінки бізнес-плану та проведеної співбесіди, Державний центр зайнятості ухвалив рішення про надання коштів 157 заявникам. Переможці отримають гранти на загальну суму 35,8 млн. гривень.

Завдяки реалізації урядової програми «еРобота» в області буде створено близько 400 нових робочих місць. Напрями підприємництва, в яких заявники 10 хвиль планують реалізувати себе, є різноманітними. Зокрема, планується розширення діяльності вже існуючого підприємства, яке надає послугу з ремонту вантажних авто завдяки закупівлі нового обладнання; закупівля нового фасувального обладнання підприємством, яке працює у сфері оптової торгівлі продуктами харчування.

Також серед напрямків: пошиття одягу, відкриття кав’ярні, виробництво та реалізація кондитерських виробів із м’яса, відкриття ландшафтного бюро та фотокопіювального центру.

Нагадаємо, що 28 листопада в Україні стартувала вже дванадцята хвиля грантової урядової програми «Власна справа», в рамках якої можна отримати 250 тисяч гривень на створення чи розвиток власного бізнесу. Наразі йде обробка заяв, поданих у рамках 11 хвилі реалізації грантової урядової програми. Якщо у вас є ідея для бізнесу або хочете розвивати наявний – подавайте заявку на мікрогрант на порталі Дія: https://diia.gov.ua/services/categories/biznesu/yerobota

Джерело

Новости Украины