На Дніпропетровщині стартував проєкт «Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч»

В області стартував проєкт «Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч». Це спортивні змагання, які стануть щорічними. Учасники боротимуться за перемогу у п’яти дисциплінах: черлідинг, футзал, баскетбол, спортивне орієнтування, волейбол. 780 навчальних закладів Дніпропетровщини вже зголосилися приєднатися до першості.

Про це розповів начальник ОВА Сергій Лисак.

«Ці змагання – можливість покращити фізичну форму, проявити лідерство, знайти нових друзів. Головне – відволіктися від війни, – сказав Сергій Лисак. – Ми анонсували їх наприкінці 2023-го. І 780 навчальних закладів області вже приєдналися. Це майже всі крім тих, які знаходяться в зоні бойових дій».

Спершу діти сформують збірні шкіл з кожного виду спорту. Далі – змагатимуться на рівні громад, районів, області. У фіналі зійдуться кращі з різних куточків країни – 20-ти регіонів та Києва.

«Ми вже створили оргкомітет. Він працюватиме в координації з правоохоронцями, іншими службами. Вони подбають про безпеку дітей», – додав начальник Дніпропетровської ОВА. 

Амбасадорами проєкту в регіоні стали зіркові спортсмени – Ярослава Магучіх, Анастасія Коженкова, Богдан Нікішин, Діна Міфтахутдінова.

«Дуже важливо розвивати спорт, бути всім разом. Я закликаю керівників шкіл, батьків, учнів активно брати участь в проєкті. Це буде весело, спортивно, емоційно», – зазначив чемпіон світу з фехтування Богдан Нікішин. 

«Приєднуйтеся до змагань. Спорт – це здоров’я, краса, успіх. Тільки вперед», – сказала срібна призерка Олімпіади з академічного веслування, тренерка Діна Міфтахутдінова. 

До першості, за попередніми підрахунками, залучать десь 8 тис дітей Дніпропетровщини. А загалом по Україні – майже 300 тис хлопців і дівчат. Планують, що це буде наймасштабніший шкільний спортивний рух.

Реєстрація команд ще триває. Дедлайн – 1 лютого. Більше – на сайті.

Джерело

Новости Украины