На Донеччині поліція та КМЄС посилюють взаємодію щодо проведення чесних виборів

Зокрема, поліцейські та представники Консультативної місії ЄС  визначили основні питання безпеки під час виборчого процесу та подолання ризиків. Правоохоронці готові оперативно реагувати на виклики та забезпечити прозорість виборів.

У круглому столі взяли участь керівництво поліції Донеччини та територіальних підрозділів, представники Консультативної місії ЄС, керівництво ДСНС та міграційної служби, представники Донецької ОДА, Служби безпеки України, громадських організацій (у тому числі «ОПОРА»), а також Управління дотримання прав людини НПУ в Донецькій області та Донецького юридичного інституту.

Учасники наради обговорили ряд питань щодо взаємодії поліції та громадським суспільством, органами держаної влади і місцевого самоврядування для зміцнення доброчесності виборчого процесу.

Враховуючи досвід минулих років, сторони визначили всі ймовірні ризики та загрози проведення місцевих виборів. Окремо обговорили етапи реагування на хибні повідомлення про мінування, іншу дезінформацію та провокації,  конфліктні ситуації тощо.

Микола Семенишин зазначив, що від сьогодні, 5 вересня, у головному управлінні поліції розгорнуто діяльність ситуаційного центру. До складу робочої групи якого увійшли представники структурних підрозділів апарату ГУНП, міжрегіональних підрозділів поліції, а також інших правоохоронних органів Донецької області. Аналогічні оперативні штаби розгорнуто у всіх територіальних підрозділах поліції області.

За результатами наради представники домовилися про створення спільного «майданчику» між правоохоронними органами, громадськістю та міжнародними партнерами для покращення взаємодії та оперативного реагування на всі події, пов’язані з виборчим процесом.

Якщо Ви стали свідком правопорушення, відразу повідомте про це на ліні 102.

Источник

Новости Украины