На Харківщині побудують фабрику-кухню за підтримки американського мільйонера

У Бучі почали будіництво першкої фабрики-кухні, на черзі Лозова.

У місті Лозова планують побудувати фабрику-кухню.

Фабрика забезпечить якісним харчуванням учнів і вихованців 86 закладів шкільної та дошкільної освіти, розташованих у Лозівській, Олексіївській, Близнюківській, Біляївській і Первомайській громадах. Проєкт курує Перша леді України Олена Зеленська.

У місті Буча Київської області уже стартувало будівництво першої в України фабрики-кухні, відкриття заплановане на вересень 2023 року. Реалізовувати проект допомагає американський бізнесмен та філантроп Говард Баффет.

«Так, у воєнний час повертається наша реформа шкільного харчування, бо саме в її межах ми запланували побудувати потужні підприємства, які годуватимуть не один заклад, а низку. І це частина нашого плану з відновлення України, адже починати його треба вже зараз», – зазначила Олена Зеленська.

За інформацією лозівського міського голови Сергія Зеленського, фабрика-кухня з’явиться в районі Авилівка. Тут готуватимуть корисні та сучасні страви для дітей.

«Подібних проєктів всього два в Україні – у нас та в Бучі, — розповів Сергій Зеленський. — Поява такого масштабного важливого об’єкта вкотре приверне увагу інвесторів до зруйнованого ліцею №8. І майже 700 діток, які втратили навчальний заклад, знову сядуть за новенькі парти».

Як писав UA-NEWS.in.ua, Говард Баффет у листопаді 2022 року приїжджав у Харківську область, зустрічався з піротехніками, які проводять розмінування. Згодом він передав до Харкова ДНК-лабораторії для ідентифікації тіл загиблих. Вони працюють в Ізюмі. Наприкінці грудня Баффет купив для Харківської області 19 потужних генераторів. У березні стало відомо, що благодійний фонд Говарда Баффета готовий інвестувати у відновлення доріг і мостів у Харківській області.

У березні Говард Баффет знову приїхав на Харківщину. Він передав допомогу 92-й бригаді і зустрівся з очільником ХОВА.

Джерело

Новости Украины