На Харківщині загинув досвідчений сапер із позивним «Шерлок»

Максим Запічний підірвався на замаскованому вибуховому пристрої.

Максим Запічний захищав Україну з 2014 року.

30 вересня поблизу села Тернова на півночі Харківської області загинув військовий із Полтави Максим Запічний. Він підірвався на замаскованому вибуховому пристрої. Молодший сержант жив у Полтаві. Дата і місце прощання з ним поки невідомі.

Зазначимо, Максим Запічний був за освітою інженером-будівельником. У 2014 році підписав контракт зі Збройними силами України, служив сапером. З 2014 року захищав від загарбників схід України, брав участь у боях за Донецький аеропорт, де отримав поранення.

Після цього Максим Запічний продовжив служити. Він виконував бойові завдання в Авдіївці, Мар’їнці та інших містах на Донбасі до кінця літа 2015 року. Потім працював інженером. Під час повномасштабного вторгнення знову пішов на фронт. 6 вересня 2022 року був нагороджений орденом «За мужність» III ступеня. Про загибель Максима Запічного також повідомляють його знайомі, волонтери та побратими.

«Загинув Шерлок — Максим Запічний, наш мегадосвідчений сапер, якій на війні ще з 2014 року, пройшов ДАП та безліч інших стрьомних локацій. Нещодавно нагороджений орденом «За мужність». Неймовірно позитивний хлопець, з голлівудською посмішкою при будь-якому розкладі… здавалось, що він безсмертний. Лише здавалось. Дуже сумно», — написав побратим «Шерлока» Андрій Юдін.

У Максима Запічного залишилася маленька донька. Допомога родині Максима Запічного: 4731 2196 1724 3898 (Євгенія Тур).

Андрій Запічний. Фото: «ЄС. Полтавщина»

Як писав UA-NEWS.in.ua, під час боїв на півночі Харківської області 29 вересня від ворожої міни  загинув старший лейтенант, командир роти Антон Величко. 

Джерело

Новости Украины