На Херсонщині лікарні не можуть впоратися з потоком поранених військових РФ — Генштаб

За інформацією: Суспільне Херсон.

Розбита техніка РФ, Херсонщина, жовтень 2022 Фото: Ігор Йосипенко/Facebook

На Південнобузькому напрямку російські війська обстріляли понад сорок населених пунктів. Натомість противник продовжує втрачати особовий склад. Про це йдеться у зведенні Генерального штабу ЗСУ.

"Зокрема, для атаки на інфраструктуру Нікополя та територій Миколаївської області російські військові знову залучили іранські безпілотники-камікадзе", — йдеться у зведенні.

Проте противник продовжує зазнавати втрат. Місцеві лікарні в тимчасово окупованих районах Херсонської області не можуть впоратися з потоком поранених російських військових.

Що відомо:

  • Авіація ЗСУ відпрацювала вночі по системах ППО противника в Бериславському та Каховському районах. Ракетно-артилерійські підрозділи виконали 218 вогневих завдань.
  • ЗСУ витискають російські війська із займаних позицій, ті ж визнають провал і починають обладнувати нові. У напрямку Берислав – Нова Каховка зводять рубіж оборони у вигляді траншей і радіолокаційного захисту.
  • Збройні сили України деокупували понад 2 400 квадратних кілометрів на півдні. У Херсонському районі звільнено шість населених пунктів, в Бериславському — 61.
  • Сили оборони півдня завдали авіаудар по пунктах розгортання зенітно-ракетних комплексів протиповітряної оборони російських військ у Новій Каховці.
  • На півдні України, зенітний ракетний підрозділ повітряного командування "Центр" знищив ударний російський вертоліт Ка-52 "Алігатор".

Новости Украины