На Херсонщині військові РФ з танку обстріляли звільнену Трифонівку

За інформацією: Суспільне Херсон.

Херсонщина, деокупована Велика Олександрівка, жовтень 2022 р. Фото: Ігор Йосипенко/Facebook

25 жовтня військові РФ на Херсонщині з танку обстріляли звільнене село Трифонівка Великоолександрівської громади Бериславського району. Пошкоджені житлові будинки, поранена людина, повідомив речник Оперативного командування "Південь" Владислав Назаров.

За його словами, російські війська продовжують оборонятися, намагаються утриматись на зайнятих рубежах і постійно обстрілює позиції ЗСУ та мирні населені пункти, які розташовані на лінії зіткнення, авіацією, РСЗВ, ствольної артилерії, мінометів.

Також речник командування повідомив, що пізно ввечері над Херсонщиною сили протиповітряної оборони ЗСУ збили два дрони-камікадзе, випущених з кримського напрямку. Ракетно-артилерійські підрозділи виконали 217 вогневих завдань, сказав Назаров.

У командуванні підтвердили втрати російських військ за минулу добу: 26 військових, чотири міномети, зенітно-ракетний комплекс "ТОР", шість одиниць автобронетехніки та склад з боєприпасами. Решта втрат розвідується.

Що відомо

  • За інформацією Генштабу ЗСУ, російські військові облаштовують оборонні позиції на лівому березі Дніпра в Херсонській області.
  • Оголошені окупаційною владою Херсонщині так звані "евакуаційні заходи" тривають. Її представники виїхали до тимчасово окупованих Генічеська та Скадовська.

Новости Украины