На Херсонщині у рамках програми «Пліч-о-пліч» відбудували 220 будинків

За інформацією: Суспільне Херсон.

Херсонщина. Фахівці ремонтують пошкоджені внаслідок обстрілів РФ будинки, липень 2023 року Фото: Олексій Кулеба/Telegram

На деокупованій території Херсонської області в рамках програми "Пліч-о-пліч" відбудували 220 будинків. Роботи проводять у 26 населених пунктах, їх кількість зростатиме, про це у марафоні "Суспільне. Спротив" повідомив керівник пресофісу ОВА Олександр Толоконніков.

"Сьогодні стало відомо, що у селі Чкалове відбудували 12 будинків. Загалом по всій території регіону 220 осель. Це був пілотний проєкт, але ми бачимо, як добре він працює. Люди дуже вдячні усім регіонам, які допомагають із відбудовою, щоб можна було перезимувати. Також опікуємось питанням забезпечення дровами, — говорить Толоконніков.

Керівник пресофісу ОВА каже, визначають села для відбудови за безпековою ситуацією, бо не можуть наражати людей на небезпеку від обстрілів із танків чи мінометів. І додав, в рамках "червоної зони" вздовж Дніпра найближчим часом програма відбудови працювати не буде.

"Щодо пріоритетності самих будинків у населених пунктах, то в першу чергу потрібно полагодити та, де цього достатньо, замінити дах або вікна, чи зробити невеликий ремонт. Після цього будуть лагодити будинки, які потребують капітального ремонту. І потім уже будуть відбудовувати ті оселі, які знищені вщент", — каже Толоконніков.

Раніше перший заступник голови Дніпропетровської ОВА Володимир Орлов повідомив, що на Херсонщині у селах Бобровий Кут, Ольгине і Старосілля будівельники з Дніпропетровщини почали відновлювати будинки, які були пошкоджені російськими обстрілами.

Як повідомила у Telegram Херсонська ОВА, лісівники з Рівненщини встановили дитячий майданчик в Заградівці Кочубеївської громади. На місці пошкодженого вони встановили новий, а також довкола висадили молоді туї.

Всього 15 областей України допоможуть окремим громадам Херсонщини відбудувати пошкоджене житло та соціальні об'єкти. Відновлення населених пунктів, які зруйнували російські військові відбудеться в рамках всеукраїнського пілотного проєкту "Пліч-о-пліч".

Новости Украины