На Херсонщину відправили дві тисячі мобілізованих в армію РФ з Криму — Генштаб ЗСУ

За інформацією: Суспільне Херсон.

Російські військові на території тимчасово окупованого Криму, 2014 р. Фото: УНІАН

Командування військ РФ продовжують спрямовувати до районів ведення бойових дій щойно відмобілізований, низькокваліфікований особовий склад. Відомо, що 27 вересня із Севастополя до Херсонської області відправлені дві тисячі мобілізованих кримчан. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

За даними Генштабу, військкомати окупованого півострова передовсім мобілізовують до російського війська представників корінного народу Криму.

"Військові комісари на тимчасово окупованій території автономної республіки Крим отримали розпорядження щодо першочерговості призову до лав російських окупаційних військ кримських татар, із направленням їх у бойові частини, що виконують завдання у районах найбільш інтенсивного ведення бойових дій. Впродовж 26 вересня цього року лише у Сакському районі мобілізовано 21 особу зазначеної національності", — йдеться у повідомленні.

Також в оперативному зведенні Генштабу зазначається, що російські війська зосереджують зусилля на утриманні захоплених територій, ведуть повітряну розвідку і продовжують обстріли цивільних об’єктів, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права. На Південнобузькому напрямку зазнали обстрілів з боку російських військ 25 населених пунктів вздовж лінії зіткнення.

Що відомо

  • Сили оборони півдня закріплюються на звільнених територіях, ведуть тактичні бої. Поблизу Хрещенівки Нововоронцовської територіальної громади ЗСУ знищили опорний пункт російських військ.
  • Російська ДРГ у складі чотирьох осіб намагалась розвідати розташування підрозділів ЗСУ у Бериславському районі Херсонщини і була зупинена у стрілецькому бою.
  • Танковий взвод військ РФ спробував вести наступ у напрямку Чкалове-Безіменне. Один танк підірвався на протитанковій міні, два відступили.
  • У Херсонському районі ЗСУ збили безпілотний розвідник «Орлан-10». Ракетно-артилерійські підрозділи завдали ударів по контрольно-спостережному пункту та складу боєприпасів військ РФ у Бериславському районі.

Новости Украины