На Хмельниччині рік працює прихисток для жінок-переселенок з дітьми

За інформацією: Суспільне Хмельницький.

Кімната у прихистку для жінок-переселенок з дітьми, 2023. Фото: Суспільне Хмельницький

Катерина Кушнарьова з Запоріжжя живе у прихистку п’ять місяців. Саме тут, каже жінка, її син пішов до школи у другий клас.

"Ми закінчили перший клас онлайн, це був жах. Постійні тривоги були, уроків немає, ми виключалися і самі намагалися чомусь дитину навчати. Потім просто сіла на поїзд і приїхала в Хмельницький. Волонтери підказали, що тут є прихисток", — пояснює жителька Запоріжжя.

Кухня у прихистку для жінок-переселенок з дітьми, 2023. Фото: Суспільне Хмельницький

У прихистку для жінок з дітьми безкоштовно надають юридичні послуги, розповідає адвокатка Анастасія Площинська.

"Це питання пов’язані з оформленням соціальних виплат. Також це питання пов’язані із сімейним правом: аліменти, розірвання шлюбу, стягнення додаткових витрат на дитину", — розповідає адвокатка.

На 255 квадратних метрах площі, є 13 житлових кімнат, кухня, туалети, душові кабінки, кімната психолога, розповідає співавторка проєкту Олена Пилипюк.

Душова кабіна у прихистку для жінок-переселенок із дітьми, 2023. Фото: Суспільне Хмельницький

"Шелтер був започаткований і почав свою роботу 16 листопада, тобто вже рік працює. Він розрахований на жінок з уразливих груп та жінок внутрішньо переміщених осіб для тимчасового прихистку. Тут вони можуть перебувати від трьох до шести місяців. Ми надаємо їм можливість самоорганізуватися, інтегруватися в Красилівській громаді", — каже Олена Плипюк.

За словами Олени Пилипок, нарізі у притулку живе чотири жінки й семеро дітей.

Новости Украины